Interview "Mboyo? Voor meer dan 4 miljoen moet het een jonge topper zijn"

"Mboyo? Voor meer dan 4 miljoen moet het een jonge topper zijn"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Supporters van Anderlecht moeten niet hopen op een karrenvracht transfers, maar mogen wel uitkijken naar toppers als we Herman Van Holsbeeck mogen geloven. De manager zet immers ook zwaar in op de jeugd.

Voor het seizoen werden Leander Dendoncker, Oswal Alvarez, Youri Tielemans, Nabil Jaadi en Samy Bourard overgeheveld naar de A-kern. En het mag geen twijfel leiden dat ze allemaal hun kans gaan krijgen. "We hebben dit jaar beslist om met de jeugd te spelen en dat zullen geen loze woorden zijn", vertelde Van Holsbeeck.

De manager gaf ook meer uitleg over het afspringen van het 'dossier Mboyo'. "Het was een heel moeilijk dossier. We hebben in eer en geweten, en in samenspraak met het bestuur, beslist dat als we meer dan vier miljoen euro spenderen aan een speler, dat het dan een jonge speler moet zijn. Een echte topper in wording."

"Hazard? We leiden niet op om iemand anders er van te laten profiteren"

En het lijkt er op dat Anderlecht zowel voor Milivojevic als Mitrovic zijn geldbuidel zal mogen bovenhalen. Zeker Mitrovic zou wel eens de duurste aankoop ooit kunnen worden van de club. "Maar dan garandeer ik u dat we wel een dikke vis zullen binnenhalen. We hebben het dit seizoen ook in Spanje geprobeerd, maar dat is misschien nog te vroeg. Door de crisis daar beginnen ze wel te twijfelen, terwijl ze vroeger nog hun neus ophaalden voor onze competitie. Misschien de volgende jaren."

Van Holsbeeck kon ook geen akkoord vinden met Chelsea over Thorgan Hazard terwijl zijn coach die er echt wel graag bij wilde om Jovanovic te vervangen. "Ik weet dat de coach hem graag wou, maar het is niet het principe van de club om jongens op te leiden en dan er iemand anders van te laten profiteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties