Aanwinst Anderlecht: "Ben van nature een leider"

Aanwinst Anderlecht: "Ben van nature een leider"
Foto: © SC

Luka Milivojevic kreeg zopas op een persconferentie zijn eerste vragen voorgeschoteld. Voetbalkrant.com was uiteraard ter plaatse. De Serviër uitte zich vol vertrouwen en wil uitgroeien tot de nieuwe patron van paars-wit.

Milivojevic is duidelijk een zelfbewuste speler die het wil gaan maken bij Anderlecht: "Ik ben een speler met een goede passing, die altijd vooruit denkt. Ik heb een goeie recuperatie en bezit en goed afstandsschot. Ik ben van nature een leider en ik kan die rol nu al vervullen. Ik kan ook goed om met de druk. Daar heb ik geen probleem mee. Ik ken een deel van de spelers ook al goed van op tv. Ik volg de club al een tijdje. Ik denk ook niet dat ik een lange aanpassingsperiode ga nodig hebben. Volgens mij ga ik er direct staan", zei hij vol zelfvertrouwen.

De speler is ook blij dat hij naar een club als Anderlecht kan: "Anderlecht is een bewuste keuze. Het is een club met traditie, die meespeelt voor de prijzen en Champions League speelt. Maar ook zonder die Champions League had ik voor Anderlecht gekozen.

"Penalties? Ik heb er ook al gemist"

Natuurlijk werd ook de vergelijking met Lucas Biglia getrokken. "Ik ben Luka Milivojevic, niet Lucas Biglia. Ik heb hem zien spelen en het is een heel goede speler, maar ik breng andere kwaliteiten. Ik ga iets anders aan het team bijbrengen."

Ondertussen jaagt Anderlecht ook op zijn langenoot Aleksander Mitrovic. "Ik ken hem heel goed van bij de nationale ploeg. Het is een goede speler, alleen heb ik het niet zo voor zijn huidige ploeg. (lacht) (Milivojevic speelde voor Rode Ster Belgrado, terwijl Mitrovic voor aartsrivaal Partizan speelt, nvdr.)

En natuurlijk werd tot algemene hilariteit ook naar zijn strafschopkwaliteiten gepolst. "Ik heb wel al penalties genomen, maar ik heb er ook al gemist", zei hij tot gespeelde frustratie van John van den Brom. "Bij Rad FK miste ik er één, bij Rode Ster geen, dus ik maak progressie", knipoogde hij nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties