"Voetballen om portemonnee moeder te sparen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
"Voetballen om portemonnee moeder te sparen"
Foto: © SC

Mathew Ryan is goed op weg om de nieuwe publiekslieveling van Club Brugge te worden. De Australiër neemt de nieuwe uitdaging stap voor stap. "En hopelijk word ik de nummer één van het team dat de titel pakt", droomt de doelman.

Cédric De Volder in Brugge

Mathew Ryan oogt nog ietwat onwennig voor het grote publiek. Zijn rustige leventje werd dan ook grondig overhoop gehaald. Vorig seizoen ontwikkelde hij zich nog bij het onbekende Central Coast Mariners. Nu staat hij voor zijn grote Europese debuut in de Europa League met Club Brugge. “Maar onderschat het Australische voetbal niet”, drukt de doelman ons op het hart. “In Europa lopen er natuurlijk betere voetballers rond en zijn de  budgetten zoveel hoger, maar dat wil niet zeggen dat het er in mijn thuisland amateuristisch aan toegaat.”

Eigenlijk is het een toevalstreffer dat the Aussie überhaupt doelman is geworden. “In mijn jonge jaren leek ik carrière te gaan maken in het tennis. Maar mijn temperament zorgde ervoor dat ik regelmatig een racket aan diggelen sloeg. Om de portemonnee van mijn moeder te sparen, ben ik dan maar gaan voetballen. Hoe ik doelman geworden ben? Ik was eigenlijk een rasechte spits, maar een vriend vroeg me eens om onder de lat te gaan staan. Blijkbaar had ik talent.” (lacht)

"In mijn jonge jaren leek ik carrière te gaan maken in het tennis. Maar mijn temperament zorgde ervoor dat ik regelmatig een racket aan diggelen sloeg"

Hoe bevalt het leven voor Ryan in het – in vergelijking met Australië tenminste – nietige België? “Ik heb eigenlijk weinig van het land gezien”, bekent de 21-jarige doelman. Maar Brugge is alvast populair in Australië. Dat ligt vooral aan de passages van Frank Farina en Paul Okon (beide Australiërs groeiden op Jan Breydel uit tot een clubicoon, nvdr.). Zelf geniet ik nog geen heldenstatus, maar mijn prestaties worden zeker en vast gevolgd.”

“Ik zit momenteel volop in een verhuis”, besluit Ryan. “Vervolgens ga ik zeker eens op stap in Brugge. Ik heb gehoord dat de historische binnenstad een bezoekje waard is. Wat ik nog weet van het land van bier en wafels? Kim Clijsters was vroeger de vriendin van Lleyon Hewitt!” (lacht)

"Wat ik weet van België? Kim Clijsters was vroeger de vriendin van Lleyton Hewitt!"

Mathew Ryan sprak natuurlijk ook over de sportieve kant van de zaak. Hoe staat the Aussie tegenover de concurrentie met Vladan Kujovic? Heeft hij al een ticket richting Brazilië geboekt? Dat kom je morgen te weten!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties