Oostende pakt eerste puntje in Jupiler Pro League

De nul is er af bij zowel Oostende als OHL. De thuisploeg ging vol overgave op zoek naar de overwinning, maar beide teams konden enkel scoren uit een strafschop. Daardoor stond er uiteindelijk een 1-1 gelijkspel op het bord.

Aernout Van Lindt in Oostende

Zowel Oostende als Oud-Heverlee Leuven stonden voor de derde speeldag helemaal onderin het klassement met 0 op 6 en zelfs een identiek doelpuntensaldo. De voorbije weken had de kustploeg al heel wat leergeld betaald in zijn eerste wedstrijden in eerste klasse. Tegen Racing Genk werd het nog weggespeeld, tegen Club Brugge slikte het op cruciale fases tegendoelpunten.

Lichte strafschop voor de rust

In de eerste helft tegen de Leuvenaars leerden de Kustboys alweer een lesje extra. Het team was het leeuwendeel van de eerste helft baas, maar het kon niet scoren. Siani liet een vroege voorsprong liggen door knullig naast te schieten, verder voor de pauze vooral enkele prima saves van een sterk keepende Bailly, die zelfs een inzet van zijn eigen verdediger Pettersson wist te keren met een kattensprong.

En er is een gezegde dat wie kansen krijgt en niet scoort het deksel op de neus kan krijgen. Zo ook Oostende, dat op een strafschopdoelpunt liep van Messoudi. De penalty was licht, maar Robson werd wel vastgehouden aan het shirtje, dus er kan voor gefloten worden. OHL zo met een gevleide voorsprong de rust in, al was het in het slotkwartier wel komen opzetten.

Compensatie na de koffie?

In de tweede helft nam Oostende meteen weer het voortouw en het ging vol moed en overgave op zoek naar de gelijkmaker. Siani en Van Imschoot kregen de bal in de voeten, maar konden of durfden niet afdrukken. Aan de overkant was Ogunjimi bedrijvig in de zestien, maar meer dan wat lichte dreiging leverde dat niet op.

Iets voorbij het uur werd Depoitre licht neergeduwd door Pettersson. In het licht van wat vlak voor de rust gebeurde een makkelijke beslissing voor de scheidsrechter om opnieuw strafschop te fluiten. Ook Brouckaert twijfelde niet: 1-1 op het uur met twee elfmeters.

Oostende zoekt, maar vindt niet

Oostende wou meer en ging vol op zoek naar de overwinning. Daarbij liep het door slordige passing wel een paar keer op een gevaarlijke counter, waar Ogunjimi en Ibou gelukkig weinig mee konden. Depoitre bleef ondertussen wegen op de verdediging van OHL en bijna besliste uitblinker Bailly nog de wedstrijd door een bal in eigen doel te werken.

Het bleef uiteindelijk bij een puntendeling, waar ze misschien vooral bij de bezoekers blij mee mogen zijn na een al bij al boeiende pot voetbal met veel beleving en overgave. Zowel voor Oostende als voor OHL is de nul van de tabellen, wat moed moet geven voor de komende weken.