Reactie Been streng: "Dit moet eruit als je een topclub wil worden"

Robby Morren
Robby Morren
| 85 reacties
Been streng: "Dit moet eruit als je een topclub wil worden"
Foto: © SC

Mario Been baalde na de nederlaag tegen Standard. Genk was al na goed 10 seconden op achtervolgen aangewezen en daar was de coach niet over te spreken. "Dit moet eruit als je een topclub wil worden."

Robby Morren in Genk

"Voetbal wordt beslist op momenten. Voor mij was het bij de aftrap duidelijk wat er ging gebeuren maar vooraleer iedereen dat begreep stonden we 0-1 achter. Als je een topclub wil worden, moeten dit soort momenten eruit."

"Ik vind dat we voor de rest een uitstekende wedstrijd hebben gespeeld. We hadden in de eerste helft zelf twee goede mogelijkheden en we gaven niet veel weg. Daar had ik nochtans schrik voor want de kwaliteiten van Standard voorin zijn enorm. We stonden goed en gaven weinig weg."

Toch was de coach niet blind voor de werkpunten. "De passing door de as van het veld was vaak slordig en dat bracht Standard vaak in een gevaarlijke positie."

"Ik heb tijdens de tweede helft een stijve nek gekregen"

"Tijdens de tweede helft hebben we meer de zijkanten opgezocht en lieten we de bal sneller rondgaan. Ik heb de tweede helft een stijve nek gekregen omdat ik maar één kant op moest kijken. Maar we vergaten te scoren en we hadden pech dat de bal er, ondanks enkele goede mogelijkheden, niet in ging."

"Dit is een hele dure les. We verliezen deze wedstrijd op basis van één moment. De 0-2 is een formaliteit, dat maakt niet veel uit. Mpoku heeft die kwaliteit, dat weten we. Het gaat mij vooral om de concentratie die je moet hebben als je aan de wedstrijd begint en daarna een geweldig compliment aan de ploeg voor de manier waarop ze hebben gereageerd."

"Dit is voetbal, we betalen de prijs voor onze fout in het begin van de wedstrijd. Dat nemen we mee naar de volgende wedstrijd. Dit is doodzonde want dit was absoluut niet nodig geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties