Reactie Van Geneugden: "Ga er van uit dat Ibou dit seizoen bij OHL zijn vorm terugvindt"

Van Geneugden: "Ga er van uit dat Ibou dit seizoen bij OHL zijn vorm terugvindt"
Foto: © SC

Oostende en Oud-Heverlee Leuven deelden de punten in wat een volgens trainer Ronny Van Geneugden "billijk gelijkspel" was. De coach van de Leuvenaars is verder hoopvol dat Sawaneh Ibou zal blijven bij de club.

Aernout Van Lindt in Oostende

De voorbije week waren er nogal wat geruchten rond Ibou, die mogelijk eerstdaags zou verkassen. Dat de aanvaller op de bank moest starten zwengelde die geruchten zelfs nog wat aan.

“Ibou had deze week een miniem letsel opgelopen. Daardoor stond er een klein vraagteken bij zijn paraatheid. Bovendien zoekt hij op dit moment nog een beetje naar zijn goede vorm van vorig seizoen, dat moeten we durven toegeven”, legt Van Geneugden uit.

“Daarom wou ik hem later in de wedstrijd inbrengen, omdat ik dacht dat de agressiviteit bij Oostende tegen dan wel een beetje zou zijn weg geweest en omdat Ibou dan wel het verschil mogelijk nog kan maken. Ik ben er van overtuigd dat hij bij OHL dit seizoen zijn vorm zal terugvinden.”

“1-1 is billijk gelijkspel”

Over de match zelf was Van Geneugden formeel: “Een 1-1 gelijkspel is alles bij elkaar billijk. Oostende begon het best en wij speelden te verkrampt. Toch hadden we de match onder controle en we kwamen op voorsprong. Ook daarna hadden we nog enkele mogelijkheden. Ook op het einde hadden we nog even een opleving en werd het spannend.”

Beide doelpunten vielen uiteindelijk vanop de stip: “Het is de scheidsrechter die beslist over dat soort zaken. Je kan er weinig over zeggen. Ik had tijdens de rust wel al duidelijk opgeschreven ‘compensatie’”, aldus de trainer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties