Jonge Belgen schitteren in buitenland

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Jonge Belgen schitteren in buitenland
Foto: © SC

Niet alleen in België, maar ook in het buitenland vindt jong Belgisch talent meer en meer de weg naar de schijnwerpers. Dit weekend was voor onze jonge landgenoten over de grenzen erg productief.

Door Sander De Graeve

Divock Origi: Lille-Lorient 1-0 53', 1 goal

Divock Origi brak de ban voor Lille tegen Lorient. Hij liet het Grand Stade ontploffen na dertien minuten. De goal van de zoon van Mike Origi zou uiteindelijk de enige goal van de wedstrijd blijven. Bekijk hieronder het knap afgewerkte doelpunt van de jonge spits. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele seconden in beslag nemen.

Zakaria Bakkali: PSV-NEC 5-0 90', 3 goals

Bakkali was dé uitblinker onder de jonge Belgen dit weekend. De 17-jarige dribbelkont werd de jongste speler in de Eredivisie, en bij uitbreiding heel Europa, die een hattrick lukte. Tegen een mak NEC was vooral zijn laatste goal een pareltje. We kijken ernaar uit om hem deze week bij de Rode Duivels te zien. Bekijk hieronder nogmaals de hattrick van Bakkali. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele seconden in beslag nemen.

Adnan Januzaj: Wigan-Manchester United 6', 1 trofee

Adnan Januzaj werd door David Moyes beloond voor zijn sterke voorbereiding met een invalbeurt in de laatste minuten. De vleugelspeler is dit seizoen een volwaardige speler van de A-kern van United, zoveel is duidelijk. Op zijn 18e kon hij nu al zijn eerste trofee de lucht in steken. De eerste van velen?

Yannick Ferreira Carrasco: Bordeaux-Monaco 90'

De jonge vleugelspeler houdt zich, ondanks de vele miljoenentransfers, goed staande in de olierijke club van het Prinsdom. Hij moest pas in de 91e minuut plaats ruimen voor de Congolees Tisserand. Carrasco was één van de revelaties vorig jaar in de Ligue 2 en lijkt dat nu door te trekken in de Ligue 1. Voor Kagelmacher en Dirar, twee oude bekenden, was geen plaats in de selectie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties