Beloften Kroatië geven het goede voorbeeld

Sander De Graeve

Vanavond spelen de Belgische beloften een oefenwedstrijd tegen Israël in het Regenboogstadion. De beloften van Kroatië gaven alvast het goede voorbeeld. Zij wonnen met 0-5 op bezoek bij Liechtenstein.

Kroatië, tegenstander van de Rode Duivels in de WK-kwalificatiewedstrijden, heeft ook jong talent rondlopen. Liechtenstein is natuurlijk Israël niet, maar wij hopen dat onze beloften inspiratie putten uit de ruime overwinning van de Kroaten.

Die kwamen in de 23e minuut op voorsprong via Brozovic van Dinamo Zagreb. Het duurde daarna tot in de tweede helft eer die verder kon uitgediept worden. Via opnieuw Brozovic, Petkovic (Catania) en Misic werd het 0-4. Zimmermann maakte er dan voor Liechtenstein met een eigen doelpunt helemaal een avond om te vergeten van.