Interview Van Veldhoven: "PO 1 wordt heel moeilijk met KV Mechelen"

Robby Morren
Robby Morren
| 18 reacties
Van Veldhoven: "PO 1 wordt heel moeilijk met KV Mechelen"
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Harm Van Veldhoven wil als coach doorgroeien, als het kan met KV Mechelen. De supporters hunkeren naar play-off 1, maar de coach beseft dat de top zes op dit moment heel moeilijk wordt voor de Maneblussers. "We kunnen financieel moeilijk wedijveren met de clubs uit de top zes."

Door Robby Morren

We spreken met Harm Van Veldhoven af op de tennisclub waar hij lid is. Speel je al lang tennis?

“Toen mijn kinderen tennisles gingen volgen, zijn mijn vrouw en ik ook lid geworden. Ik tenniste eigenlijk enkel tijdens de vakantie en de uitdaging was dat ik altijd één keer tegen mijn zoon en één keer tegen mijn dochter tenniste. Ik heb dat kunnen blijven winnen tot de zoon 20 jaar was. Toen ben ik heel diep gegaan maar verloor ik toch. Ik doe het graag maar deze zomer heb ik nog niet getennist. Vorig jaar heb ik in het tornooi op onze club met mijn dochter ingeschreven in dubbel gemengd en dat wonnen we. Soms moet je op een hoogtepunt stoppen. In het tennis ben ik op mijn hoogtepunt gestopt. (lacht)"

Op KV Mechelen zorgen de supporters elke keer opnieuw voor een schitterende sfeer.

“Dat is zeker zo. Ik zit bij een club met een hele aangename entourage. Dat was ook één van de redenen waarom ik bij KV Mechelen tekende. Ik ben bij een heel aangename club. Ik weet dat er beperkingen zijn maar ik weet ook wat ik er heb.”

De supporters hunkeren naar play-off I.  KV Mechelen leunt er al enkele jaren tegenaan maar het is steeds net niet.

“Dat is de grote moeilijkheid waar ik met KV Mechelen in zit. Ik weet dat play-off I met onze mogelijkheden heel moeilijk is. Wij kunnen financieel moeilijk wedijveren met de clubs die momenteel in die top zes staan. Dan moet je je financieel enorm pijn gaan doen maar de club heeft tien jaar geleden iets meegemaakt wat ze nooit meer wil meemaken. Dat is de duidelijkheid die ze geven maar tegelijk hunkeren de mensen rondom je toch om door te groeien naar die top zes en dat is moeilijk. Je wil de mensen elke week geven waar ze recht op hebben maar je weet ook dat je afhankelijk bent van je budget en daar zit Mechelen nu een beetje gewrongen.”

Is dat wat nog nodig is om een nieuwe stap vooruit te zetten?

“Ja, dat heeft ook te maken met de accommodatie en met het budget. We moeten concurreren met clubs die het dubbele en soms wel tien keer zo’n groot budget hebben. Je moet creatief zijn en dat probeer je maar je moet ook je club respecteren. Je hoort mij niet zoveel roepen in de pers maar het is wel waar het om gaat. Ik kan als coach wel beginnen roepen dat ik er nog een spits en een verdediger bij wil maar dat zijn afspraken die je met elkaar maakt en die moet je respecteren.”

Je hebt dus vanuit de club de boodschap gekregen dat er niet echt veel meer zal bijkomen deze transferperiode?

“Nee, dat is zo. Je gaat dan met deze jongens aan de slag en ik probeer hen beter te maken. Ik lees en hoor veel andere mensen veel dingen roepen maar dat heeft weinig zin. KV Mechelen zal die volgende stap stelselmatig moeten maken en dat gaat enkel met een gezond financieel beleid. Daar zijn goede gesprekken rond en de club geeft duidelijk aan wat wel en niet kan.”

Hoe sterk is de huidige kern?

“Deze kern is minstens zo sterk als die van vorig jaar maar je bent natuurlijk afhankelijk van blessures en schorsingen en ook wel van de prestaties van andere teams. Elk seizoen is er wel een ploeg die verrast en ook één die tegenvalt.”

Wie kan volgens jou dit seizoen verrassen?

“Ik denk dat Standard gaat verrassen. Zij hebben alles goed bij elkaar gehouden en ik zie dat er enkele jongens toch weer gegroeid zijn. Zij hebben enorm veel potentie. In de wedstrijd tegen ons hebben ze toch indruk gemaakt, ze spelen met veel passie en hebben scorend vermogen. Ploegen als Anderlecht hebben nog tijd nodig om zich te vormen.”

Welke ambitie heb je zelf nog?

“Iedereen weet wel dat ik graag wil doorstromen naar nog wat meer. Dat kan je niet op bestelling doen maar dat is wel de doelstelling. De meesten weten ook dat ik twee jaar bij KV Mechelen heb getekend en dat ik dan ga kijken wat zich daar voordoet. We zullen kijken hoe ik kan doorgroeien met KV Mechelen. Na de winterstop ga ik daarover met de club praten.”

“Ik heb nog wel een bepaalde ambitie die niet helemaal is ingevuld. Ik ben heel blij met de keuzes die ik tot dusver heb gemaakt. Ik ben wel steeds meer naar bevestiging toe aan het werken. Ik wil nog bepaalde dingen doen en ik maak steeds bewuster keuzes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties