Zulte Waregem makkelijk voorbij onmachtig Bergen

Thorgan Hazard heeft zijn statistieken weer wat weten bij te vijzelen. Met twee doelpunten besliste hij eigenhandig de wedstrijd tegen een zwak Bergen. Zeker in de tweede helft liet de thuisploeg na er meer dan 2-0 van te maken.

Aernout Van Lindt in Waregem

Zulte Waregem begon met een knappe 7 op 9 aan het duel met Bergen, dat voorlopig nog wat achterophinkt in de Jupiler Pro League. De thuisploeg kon dus een ploeg dat vooraf aanzien werd als een concurrent voor play-off I al heel snel in de competitie op negen punten zetten.

Gesel Conté

In het eerste kwartier bewees Ibrahima Conté niet voor het eerst dit seizoen wat voor een goudhaantje hij eigenlijk wel is. Al na drie minuten suisde hij achter Nyoni door, die niet anders kon dan de speler uit Guinee neerleggen. Strafschop voor Essevee, koelbloedig en rustig omgezet door Thorgan Hazard.

De thuisploeg zo vlug op rozen en nog was het niet gedaan met de bewegingen van Conté. Alweer werd hij foutief afgestopt, ditmaal door Le Postollec – die met geel werd bedankt. De speler van Bergen zou er in de tweede helft afvliegen na een tweede kaart voor een poging tot karatetrap op Leye.

Onmachtig Bergen

Bergen moest dus aan de bak na de vroege achterstand, maar het was onmachtig. Voor de rust kwam het niet verder dan een goede rush via Jarju en een verraderlijk schot van Angeli. Aan de overkant tikte Zulte Waregem de bal rustig rond, zonder echt veel te dreigen.

Het moment van het laatste kwartier in de eerste helft was misschien nog de tussenstand van Charleroi – Kortrijk. Die werd via de schermen eerst meegegeven als 1-0, tot groot jolijt van de thuisfans. Even later kwam er echter “0-1 (excuses)” op het scorebord.

Zulte Waregem vergeet match dood te maken

Echte dreiging kwam er pas na de rust. Na een aanvangsfase waarin Bergen beter uit de kleedkamers leek te zijn gekomen was het weer al Essevee wat de klok sloeg. Naessens gaf Leye de 2-0 op een schoteltje, maar hij kopte naast.

Schoten van De fauw en Leye werden geblokt of misten net de precisie. Leye bediende ook nog eens Naessens, maar ook hij wist niet binnen het kader te raken. Een karrenvracht aan kansen, maar de verdubbeling van de voorsprong bleef uit.

Hazard beslist het dan toch

Zo bleef het langer dan nodig spannend, want de bezoekers kwamen wel een paar keer in vijandig gebied. De laatste pass was echter nooit goed genoeg om Bossut echt nog in gevaar te brengen. Op tien seconden van het laatste fluitsignaal bediende Conté alsnog Hazard, die door de benen van Werner de eindstand vastlegde.

De Henegouwers werden op het middenveld overpowerd door de thuisploeg, zeker nadat ze met tien vielen. Een verdiende overwinning dus voor Zulte Waregem, dat met 10 op 12 vol vertrouwen naar de match tegen APOEL kan toeleven.