Interview "In voetbal kan het snel gaan: opeens van iets naar niets"

Jan Van den Abbeele
| 4 reacties
"In voetbal kan het snel gaan: opeens van iets naar niets"
Foto: © SC

Begin januari blesseerde Sergio Padt zich tijdens de winterstage aan de voet. Enkele dagen later stelde AA Gent Victor Fernández aan als nieuwe coach. Sindsdien staat Frank Boeckx onder de lat bij de Buffalo's. Wij zochten de Nederlandse doelman op voor een gesprek.

Door Jan Van den Abbeele

Sinds je terugkeer na je blessure zit je op de bank. Hoe kijk je terug op de afgelopen maanden?

"Op acht januari blesseerde ik me op trainingskamp en twee dagen later kwam er met Fernández een nieuwe trainer. Uiteindelijk ben ik vier maanden out geweest, en als je dan terugkeert heb je een enorme achterstand tegenover de andere spelers. Die hebben zich kunnen tonen en de coach weet wat hun kwaliteiten zijn."

Kende hij jou nog niet?

"Neen, de coach kende de Belgische competitie op dat ogenblik niet zo goed. Iedereen uit de kern begon opnieuw vanaf nul onder hem. Toen ik terugkeerde was het seizoen bijna gedaan en heb ik me volledig op dit jaar gefocust. In de zomermaanden heb ik extra getraind om topfit aan de voorbereiding te starten en me te bewijzen tijdens de oefenwedstrijden."

Hoe is die voorbereiding verlopen?

"Ik heb mijn kans gekregen en heb mijn wedstrijden gespeeld. De kenners mogen invullen hoe ik dat gedaan heb, maar ik kijk er niet slecht op terug. Uiteindelijk heeft de coach dan een keuze gemaakt. Hij vertelde me dat ik dicht bij een basisplaats zat maar dat hij bij zijn vaste team wou blijven. Frank heeft het tijdens mijn inactiviteit ook goed gedaan."

In de laatste oefenmatchen speelde je de tweede helft. Was dat misschien al een teken dat je op de tweede plaats zou komen?

"Op dat moment had ik het idee dat de trainer het nog niet wist. Met de veldspelers maakte hij op het einde echt wel duidelijk wie er in de basiself zou starten. Ik en Frank echter wisselden elkaar altijd af bij de rust. Dan ben je wel benieuwd hoe het zal uitdraaien."

Wanneer heeft hij zijn keuze dan gemaakt?

"De dag voor de eerste competitiematch tegen Waasland-Beveren nam hij de tien spelers, mij en Frank apart en zei hij dat dit de mannen waren die het moesten doen. Toen wisten we het dus nog niet. Uiteindelijk maakte hij de dag nadien zijn keuze bekend, drie uur voor de wedstrijd. Hij heeft echt tot de laatste moment gewacht."

Een zware ontgoocheling neem ik aan.

"In het begin ben je inderdaad enorm teleurgesteld. Nu trek ik me op aan het feit dat hij zo lang getwijfeld heeft. Hij kent in principe enkel Frank en weet ook niet wat ik de voorbije jaren gepresteerd heb. Het is nu aan mij om op training te blijven werken, zodat ik klaar ben als er een kans komt."

Denk je dat die er dan enkel zal komen door een blessure of schorsing van Boeckx?

"Frank heeft de plaats gekregen door een blessure van mij. Ik wens mijn collega’s nooit een kwetsuur toe. Ik hoopte in de zomermaanden door mijn sportieve prestaties in doel te belanden maar dat is nu niet zo."

Was het niet enorm frustrerend om op die manier op de bank te belanden?

"In het begin heb ik het daar moeilijk mee gehad. Het is natuurlijk nog steeds geen fijn gevoel, maar wat kan ik doen? Er speelde wel wat met andere teams maar dat is niet doorgegaan."

Stel dat de situatie aan de winterstop nog niet veranderd is. Zou je dan bijvoorbeeld uitgeleend willen worden?

"Over een uitleenbeurt hebben we het gehad maar Gent wil dat liever niet. Dat moet je dan maar accepteren. Tenslotte heb ik nog een contract voor twee jaar. En in voetbal kan het snel gaan, kijk maar naar mij. Van de ene dag op de andere ga je van iets naar niets. Dat kan ook zo weer omdraaien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties