Wie haalde het team van de week?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 19 reacties
Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speeldag vijf ligt achter ons. Één zesde van de reguliere competitie is geschiedenis. De redactie brak het hoofd over het team van de week en haalde er deze elf namen uit.

In de kooi kiezen we voor Nathan Goris. Het sluitstuk van De Pallieters hield de nul en hielp zo zijn ploeg aan een eerste driepunter van het seizoen. Een eervolle vermelding verdient ook Eiji Kawashima. De Japanner valt net naast zijn derde selectie.

Achterin kiezen we deze week voor een traditionele viermansverdediging. Op rechts kon Tom Hogli een degelijke partij bekronen met een doelpunt. Een onverwacht moment voor de rechtsachter die haast nooit scoort. Centraal kozen we voor Karel D'Haene en Robson, allebei degelijk en secuur. Derrick Tshimanga pakt op links zijn eerste selectie. De back die vaak in balans ligt met Hamalainen scoorde deze week ongetwijfeld punten bij Mario Been.

Op het middenveld vinden we twee spelers van Malinwa terug. Mats Rits en Alessandro Cordaro waren een gesel voor heel KV Kortrijk. Rits was de beste man op het veld, Cordaro was erg beslissend én hield verdedigend Oussalah helemaal uit de match. Op de flank worden ze bijgestaan door Frank Acheampong, die werkelijk fantastisch speelde tegen Charleroi. In Anderlecht mogen ze zich in de handen wrijven met deze groeibriljant.

Voorin drie aanvallers die, hoe kan het ook anders, tot scoren kwamen dit weekend. Mushekwi vierde meteen zijn debuut bij KV Oostende met een doelpunt. Hij is reeds de tweede speler van Oostende die dit jaar het team haalt. Bjorn Ruytinx werd als overbodig bestempeld bij OH Leuven, maar de publiekslieveling trok de ploeg als invaller wel over de streep. Matias Suarez bekroonde een beresterke partij met een hattrick. De Argentijn groeit echt opnieuw naar zijn beste vorm toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties