Nog een Belg in Engeland

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Nog een Belg in Engeland
Foto: © SC

Na de vele Belgen in de Engelse Premier League timmert nu ook een landgenoot in de kelder van het Engelse voetbal aan de weg naar de top. Clovis Kalala maakte de overstap van Oldham FC uit de League One naar Trafford FC in de hoop op meer speelgelegenheid.

Trafford FC komt momenteel uit in de Northern Premier League, dat is het zevende niveau van het Engelse voetbal. Clovis Kalala wordt de eerste Belg in de geschiedenis van de club. Hij wil er naar eigen zeggen vooral aan spelen toekomen.

"Ik kwam in 2013 aan in Oldham, een derdeklasser, maar voor het seizoen 2013/2014 heb ik gekozen voor meer vooruitzichten op het sportieve vlak. Daarom tekende ik bij Trafford FC", aldus Kalala aan onze redactie.

De polyvalente middenvelder genoot zijn opleiding bij Moeskroen en Brussels. Na twee wedstrijden in derde klasse bij Ath trok hij naar Boussu Dour. Hij trainde er met de A-kern, maar speelde bij de B-ploeg. Daarna koos hij voor het Engels avontuur. Kan de twintigjarige Kalala het maken in Engeland?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties