Reactie Kawashima heeft record beet

Kawashima heeft record beet
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vorig jaar was Kawashima nog meermaals de gebeten hond bij Standard, dit seizoen werpt hij zich op als een gedegen doelman. En dat levert op: nu al 6 keer op rij hield de doelman de nul. Een record in het seizoensbegin.

Door Aernout Van Lindt

Zes matchen op rij de nul houden lijkt nu misschien nog niet zo uitzonderlijk. Toegegeven: Silvio Proto hield enkele seizoenen terug tot acht keer op rij de nul, maar dat was niet in het begin van het seizoen. Nu heeft Kawashima er zes competitiewedstrijden op zitten in het nieuwe seizoen en hij heeft zich nog niet moeten omdraaien: uniek.

In sommige partijen is hij overigens eigenhandig de redder van Standard gebleken: met enkele prima reddingen behoedde hij zijn team van puntenverlies, waardoor ook het maximum nog staat voor de Luikenaars.

"Is dat een record? Ach, het draait niet om mij maar om de ploeg. Het is belangrijk dat we wedstrijden winnen", reageert de Japanner wanneer we hem feliciteren.

Het lekkere gevoel

De Japanner weet waarvoor hij speelt: het WK in Brazilië. De Japanners zijn geplaatst voor dat WK en Kawa zou maar wat graag onder de lat staan bij zijn land. Dan heeft hij een goed seizoen nodig en tot op heden lukt dat dus perfect.

De doelwachter zit ook lekker in zijn vel, iets wat naar eigen zeggen al eens anders is geweest. Vorig seizoen was hij nog de eerste speler van Standard die werd weggehoond, tijdens het tussenseizoen flirtte de club openlijk met een aantal doelmannen om vervanging te zoeken en te vinden, maar Kawashima heeft ondertussen meer dan bewezen wel degelijk de nummer 1 te zijn en te blijven bij Standard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties