Ontbloot achterwerk tonen aan rivaliserende fans? Werkstraf van 48u!

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 41 reacties
Ontbloot achterwerk tonen aan rivaliserende fans? Werkstraf van 48u!
Foto: © SC

Een Anderlecht-fan heeft een werkstraf van 48 uur opgelegd gekregen. Waarom? De man toonde zijn ontbloot achterwerk aan enkele aanhangers van Club Brugge. Of hoe een voetbalwedstrijd onder fans meerdere aspecten kan bevatten.

De correctionele rechtbank van Brugge kreeg een opmerkelijke zaak op de rol. Op 24 februari hielden Club Brugge en RSC Anderlecht het op een 2-2-gelijkspel in het Jan Breydelstadion. Bij het verlaten van de parking vond een paars-witte fan het nodig om zijn ontbloot achterwerk te tonen aan enkele aanhangers van Club die in een auto zaten te wachten.

Maar wat doe je daarmee als rechter? De procureur vorderde immers een werkstraf en een stadionverbod van acht maanden. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws. Uiteindelijk toonde de rechter zich mild en veroordeelde de beklaagde tot een werkstraf van 48u. De man  mag echter nog steeds naar het voetbal gaan kijken.

“Ik geef mijn fout toe”, aldus Patrick V. “Ik ga sinds het incident zelfs niet meer naar het voetbal. Ik ben gedegouteerd door het wereldje.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties