"Anderlecht heeft nood aan een modern stadion"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 149 reacties
"Anderlecht heeft nood aan een modern stadion"
Foto: © SC

Het debat rond het Brusselse stadiondossier laait de laatste dagen opnieuw hevig op. Ook RSC Anderlecht zou haar thuiswedstrijden in de nieuwe voetbaltempel afwerken. Maar hoe staan de paars-witte fans tegenover zo'n verhuis?

Door Cédric De Volder

Eventjes kort de situatie schetsen. In 2020 wordt het Europees kampioenschap georganiseerd in diverse speelsteden in tal van landen. Brussel droomt er ondertussen van om de openingswedstrijd – en misschien wel meer – te organiseren. Enig probleem: België beschikt niet over een voetbaltempel die geschikt is voor een dergelijk evenement. Dus poten we er toch snel eentje neer?

Ondertussen is RSC Anderlecht ook al enkele jaren op zoek naar een mogelijkheid om de paars-witte grasmat van een mooi toekomstperspectief te voorzien. Misschien kan Parking C wel meteen een oplossing vormen? Het nieuwe nationale stadion zou immers meteen de thuishaven worden van de landskampioen. Maar hoe staan de fans tegenover zo’n verhuis?

"In nieuw stadion kunnen ook ticketprijzen omlaag"

“Ik vind het een heel goede zaak dat ook RSC Anderlecht in een nieuw stadion zal spelen”, vertelt Ivan Boelens van de paars-witte Supportersfederatie in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Het Constant Vanden Stockstadion kampt toch met een te geringe capaciteit. Vooral tijdens de Europese wedstrijden is dat minpuntje gevoelig merkbaar. Bovendien kunnen de prijzen voor een toegangskaartje in dat geval omlaag. Ik merk dat veel fans de dure kaartjes een struikelblok vinden.”

In bovengenoemd geval betekent het dossier meteen een verhuis uit het geliefde Astridpark. “Ik trek nu al veertig jaar naar de wedstrijden van RSCA”, gaat de amateur-scheidsrechter verder. “Ik zal het dan ook moeilijk hebben om ons stadion te moeten verlaten. Wat ik van de eerdere uitbreidingsplannen vind? Het stadion ligt nu eenmaal midden in een woonzone. Bovendien creëer je dan meteen een parkeerprobleem.”

"Ik droom van een Europese finale in ons stadion"

“RSC Anderlecht heeft simpelweg nood aan een moderne thuishaven”, besluit Boelens. “In dat opzicht kan de club zich misschien wel spiegelen aan KAA Gent. De Ghelamco Arena werkt tenslotte mee aan het imago van de Oost-Vlamingen. En ik moet eerlijk zijn: ik droom ervan dat er in ons stadion nog eens een Europese finale zou worden georganiseerd. Ik kan natuurlijk niet voor alle fans spreken, maar zo’n nieuw stadion is alvast welkom.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties