Clepkens: "Derde doelman, dat is niet voor iemand van mijn leeftijd"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
Clepkens: "Derde doelman, dat is niet voor iemand van mijn leeftijd"
Foto: © SC

De zomermercato is achter de rug en veel spelers vonden onderdak bij een andere club. Michaël Clepkens zit echter nog steeds bij Waasland- Beveren en daar lijkt niet meteen verandering in te komen. "Ik blijf gewoon werken voor mezelf", aldus de goalie aan Voetbalkrant.com.

Door Timothy Collard

Michaël Clepkens promoveerde vorige zomer met Waasland-Beveren naar het hoogste niveau. Onder toenmalig coach Dirk Geeraerd was hij eerste keuze, maar dat veranderde toen Glen De Boeck het roer overnam. “Het kan snel gaan, hé. Mijn situatie is duidelijk op dit moment: ik ben derde keeper", aldus Clepkens aan Voetbalkrant.com.

De manager van de doelman ging tijdens de transferperiode op zoek naar een nieuwe club, maar dat is om verschillende redenen niet evident. “Ik heb bij Waasland-Beveren natuurlijk een contract op het niveau van eerste klasse. De club wil me niet gratis laten gaan, dus is een tweedeklasser vrijwel uitgesloten.”

“Ik heb altijd gezegd dat ik gewoon wil spelen, of dat nu in eerste of tweede klasse is”, gaat Clepkens verder. “Maar het is als doelman niet makkelijk om een nieuwe werkgever te vinden. Er is per club maar één plaats en die is meestal al ingevuld.”

Ondanks zijn ondankbare situatie blijft de doelman strijdvaardig. “Ik blijf gewoon hard werken voor mezelf. Derde keeper zijn, dat is niet iets voor iemand van mijn leeftijd (Clepkens wordt in januari 28, nvdr.). Ik ben niet meer de jongste, maar ik ben toch nog niet oud, hé.”

"Ik heb een voorstel uit Zuid-Afrika naast me neergelegd. Ik heb een gezin, dus dat is geen optie"

In sommige landen is de transfermarkt nog open, is een buitenlands avontuur aan de orde voor de goalie van Waasland-Beveren? “Mijn zaakwaarnemer bekijkt nog verschillende opties, maar ik ga geen gekke dingen doen om nog een transfer te forceren. Ik heb een voorstel uit Zuid-Afrika naast me neergelegd. Ik heb een gezin en we hebben nog een klein kindje, dus daar naartoe trekken is geen optie."

Clepkens hoopt dat er vlug iets uit de bus komt, maar kijkt voorlopig nog even de kat uit de boom. “Ik train op een goed niveau, maar speel niet. Een transfer in januari is zeker een optie, want tot het einde van het seizoen wachten is nog lang.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties