Transferanalyse: Welke middenmoter deed de beste zaak?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 14 reacties
Transferanalyse: Welke middenmoter deed de beste zaak?
Foto: © SC

Nu de transferstorm achter ons ligt, kijken we aan de hand van onze prognose van voor het seizoen wie goed en minder goed werk leverde op de transfermarkt. Vandaag zijn de ploegen die we toen tussen plaats tien en zes verwachtten aan de beurt.

Door Sander De Graeve

Na de transferperiode kunnen we stellen dat de G5 het heel moeilijk zal hebben om én Zulte Waregem én Sporting Lokeren uit play-off I te houden. Ook Kortrijk kan op dat vlak een mondje meepraten. Voor KV Mechelen en Bergen zien we een grijs seizoen aanbreken. Die laatste moet zich wel dringend herpakken na een dramatische start.

6: Sporting Lokeren: Versterkt

Sporting Lokeren slaagde erin om de ploeg die vorig seizoen play-off I haalde nagenoeg helemaal samen te houden. Op Mokulu en Milos Maric na vertrokken er geen spelers die dicht bij de basiself stonden.

De Oost-Vlamingen hebben opnieuw gericht ingekocht. Met Verhulst werd na enkele mindere prestaties van Lazic een doublure voor Copa binnengehaald. Vanaken bewees zijn waarde al en houdt Leko op de bank. Remacle wervelde reeds in het begin van het seizoen en met Odoi kon het ook een ex-Rode Duivel aantrekken.

7: Zulte Waregem: Status quo

Bij Zulte Waregem werd vooraf de grote uittocht gevreesd. Malanda, Leye, Hazard, Berrier en Delaplace waren de sterkhouders die zouden vertrekken. Uiteindelijk vertrokken enkel Delaplace en Berrier. Leye is wel langdurig geblesseerd.

Het behouden van Hazard voor nog een volledig seizoen is de beste deal die Zulte Waregem deze zomer beklonk. Uitkijken wordt het ook naar Caceres en Kums. Die laatste werd op het nippertje overgenomen van Heerenveen. Van Tarfi en een reeks Fransen is het voorlopig afwachten wat ze kunnen bijbrengen.

8: KV Mechelen: Status quo

Mechelen zag Pedersen en Henkens vertrekken en trok Trajkovski, Mokulu en Prodell aan. Dat zijn zowat de grootste veranderingen aan de kern achter de kazerne. De ploeg kende in de beginfase al heel wat pech, maar lijkt toch te kort te komen om mee te doen voor play-off I.

De jonge Michalski is een wissel op de toekomst centraal achterin. De jonge Pool kon tijdens een invalbeurt op Waasland-Beveren wel nog niet overtuigen en ook Prodell beleefde nog niet zijn gelukkigste momenten in het rood en geel van Malinwa.

9: KV Kortrijk: Versterkt

Indien Dejaegere niet was vertrokken, dan konden we nog zeggen dat KV Kortrijk zich fors had versterkt. Het vertrek van onder anderen Veselinovic en Chavarria werd opgevangen door de komst van Chevalier, Santini, De Smet, Raman en noem maar op.

Vooral Ivan Santini kon al indruk maken bij de Kerels. Het vertrek van Dejaegere laat een gapend gat achter op het middenveld. Jongeling Robert Klaasen kon dat vooralsnog niet opvullen. Toch zien we KVK met de aanvallende versterkingen meedingen voor play-off I.

10: Bergen: Status quo

Bergen blijft in hetzelfde bedje ziek als na de winterstop van het voorbije seizoen. Het kon het verlies van prijsschutter Jérémy Perbet maar heel moeilijk opvangen. Arbitman bleek al geen echte goalgetter, dus het wordt afwachten wat enkele nieuwe Franse spitsen brengen.

De ploeg van het eind van vorig seizoen konden de Draken nagenoeg bij elkaar houden. Nong vertrok en Mununga kwam. De flankspeler lijkt echter nog steeds op de dool. Zijn vorm van bij KV Mechelen ligt ver achter hem. Bergen zal zich echt moeten herpakken na die zwakke start om een kalm seizoen door te maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties