Reactie Berthelin: "Kudimbana maakte geen scène"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Berthelin: "Kudimbana maakte geen scène"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cédric Berthelin kreeg in het Oostendse doel de voorkeur op Nicaise Kudimbana. Hij prees het professionalisme van zijn concurrent. Zelf kreeg hij er in de partij tegen Standard meteen vier om de oren.

Sander De Graeve in Oostende

Bij de laatste treffer zag Berthelin er niet goed uit. "Ik ben goed begonnen, maar slecht geëindigd", aldus de doelman. "Die eerste drie goals vallen veel te makkelijk. Bij die corner stond er niemand binnen tien meter van Van Damme. Die vierde, die was mijn fout."

"Het was niet het Oostende dat we dit seizoen al zagen tegen Leuven, Club Brugge en Zulte Waregem. Dat is jammer, we toonden te veel respect. Eens we begonnen te spelen was de wedstrijd al gedaan. We begonnen goed, maar dan kregen we er meteen enkele tegen. Het enige waarover we tevreden kunnen zijn is dat we twee goals scoren tegen de toen nog ongeslagen Kawashima."

"Standard heeft alles"

Standard is een klasse apart volgens de doelman. "Klein en snel vooraan, sterk en groot achterin. Standard heeft gewoon alles. Ze lopen kriskras door elkaar en technisch en fysiek zijn ze top. Zelfs na de 1-0 bleven ze zeker van hun zaak. Dat wekt indruk op het veld. Ezekiel en Batshuayi zijn werkelijk top in België. Het zal voor elke ploeg moeilijk zijn om Standard te verslaan."

Van in het begin van de week wist Berthelin dat hij zou spelen, een zure appel voor Kudimbana die tot nu toe altijd titularis was. "Vanderbiest vroeg me of ik klaar was om te spelen. Ik gaf aan dat ik kon spelen. Kudimbana verstond het niet, maar reageerde erg professioneel. Hij maakte geen scène en zei me dat hij hard zal blijven werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties