Interview Ceulemans na ontslag Garrido: "Dit Club speelt sowieso niet mee voor de titel"

Ceulemans na ontslag Garrido: "Dit Club speelt sowieso niet mee voor de titel"
Foto: © SC

Het ontslag van Juan Carlos Garrido zat er aan te komen, maar toch leek het alsof Club Brugge wachtte tot er een serieuze misstap begaan werd in de competitie. Voor Jan Ceulemans, icoon van blauw-zwart en ook ex-trainer, is het allemaal een beetje "er over".

Ceulemans had dan ook niet verwacht dat Garrido nu al de laan zou uitgestuurd worden. Dat ontslag werd echter ongetwijfeld ingegeven door het feit dat Michel Preud'homme beschikbaar was en het wel zag zitten om naar België terug te keren. "Het is een verrassing voor mij", vertelt Ceulemans aan Voetbalkrant.com. "Ik denk dat de Europese uitschakeling de doorslag gegeven heeft, maar het blijft een spijtige beslissing. Bij Club weten ze toch ook wel dat dit elftal sowieso niet in staat is om mee te spelen voor de titel?"

"Gebrek aan kwaliteit"

Een verrassende uitspraak, maar één die gestaafd is. "Het ontbreekt gewoon aan kwaliteit en dan heb ik het vooral over de verdediging. Die jonge gasten hebben misschien wel een mooie toekomst voor zich, maar zijn nu nog niet klaar om er alle weken te staan op een hoog niveau. Garrido pakte daar in de competitie wel 17 op 21 mee! Er zijn andere ploegen die het met minder moeten doen. Maar ja, bij Club verwachten ze te winnen en dan ook met mooi voetbal als het even kan."

Die verdediging gaat volgens Ceulemans het heikel punt blijven. "Je hebt ook de pech dat er redelijk veel belangrijke spelers gekwetst waren. Maar ja, op je verdediging moet je kunnen rekenen en het is normaal dat die jonge gasten fouten maken. Laat ze groeien en volgend seizoen zullen die wel klaar zijn. Garrido is echter vooral afgerekend op het mindere voetbal en die matchen tegen Wroclaw."

"Het is er over"

"Maar het is er toch een beetje over nee?", is Ceulemans streng. "Garrido heeft toch niet op zijn eentje al die transfers gedaan? Gretarson en Mannaert zullen daar ook wel een woordje over meegepraat hebben zeker? Maar ja, in onze job is het altijd de trainer die het gedaan heeft. Maar aub, kom toch eens even met je beide voeten op de grond. Als je verliest van Wroclaw, een club die in principe niet beter is dan Club, moet je toch ook even jezelf analyseren."

Michel Preud'homme wordt de volgende in het rijtje die Club aan goed voetbal moet helpen. "Michel heeft al redelijk wat bewezen bij zijn vorige clubs. En hij moet niet echt een ploeg uit het slop gaan halen hé. Hij moet bewijzen dat het niet aan de spelers lag, maar aan de trainer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties