D'Haene: "Samenwerking met Junior verliep goed"

D'Haene: "Samenwerking met Junior verliep goed"
Foto: © SC

Door de klierkoorts van Godeau en de blessure aan de quadriceps van Colpaert zette Francky Dury Junior Malanda tegen Wigan een rijtje achteruit, naast D'Haene. Die vond alvast dat de gelegenheidssamenwerking goed ging.

Door Aernout Van Lindt

In Genk merkte Dury op dat Verboom nog wat zoekt naar zijn beste vorm dit seizoen, en dus ging de coach op zoek naar een alternatieve opstelling achterin – bij afwezigheid van Colpaert en Godeau. Het werd uiteindelijk een centraal duo D’Haene – Malanda.

“Junior heeft dat nog gedaan, dat zie je. Hij is slim en sterk. Ik vond dat de defensie heel goed en stabiel stond vandaag bij ons. We hadden op voorhand aangegeven veel te zullen praten en de samenwerking liep goed. Het zou morgen ook zo mogen zijn”, aldus D’Haene over Malanda.

“Even aanpassen is normaal”

In het begin acteerde Malanda nochtans wat onwennig, maar dat is logisch voor D’Haene: “In het begin was het even wennen voor hem, maar het ging wel goed en steeds beter na een tijdje.”

“In de tweede helft hadden we de taak om met twee achterin te blijven en dat was wel moeilijk voor hem, omdat hij al een jaar gewend is van de infiltrerende middenvelder te zijn. Toch heeft hij het echt goed gedaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties