Boi: "Nu moeten we de beker winnen zeker?"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Boi: "Nu moeten we de beker winnen zeker?"
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Vorige week borgen tal van 'kleine clubs' hun Europese dromen op. Door een wijziging van de reglementen is het vanaf 2015 immers niet meer mogelijk om als verliezend bekerfinalist de Europa League in te gaan. Wij legden ons oor alvast te rade bij 'de laatste profiteur'.

Door Cédric De Volder

In 2010 won KAA Gent de bekerfinale met 3-0 van Cercle Brugge. De Buffalo’s hadden zich via de competitie echter al verzekerd van een Europees ticket, dus mochten de groenhemden alsnog de Europa League in. Vanaf 2015 is zo’n scenario echter niet meer haalbaar. De UEFA besliste immers dat het ‘bekerticket’ vanaf dan naar het eerste team op een niet-Europese plaats in de eindstand van de competitie gaat.

“Ik vind het enorm jammer dat zo’n regel nu wordt ingevoerd”, vertelt Frederik Boi in een gesprek met Voetbalkrant.com. De West-Vlaming was er destijds bij en beleefde alvast plezier aan het Europese uitje. “Langs de andere kant is het misschien te verantwoorden dat de beste clubs op die manier een streepje voor hebben. Al denk ik dat vooral het geld opnieuw een belangrijke factor heeft gespeeld in de beslissing.”

"Beste clubs hebben opnieuw streepje voor"

De reglementswijziging neemt de hoop voor heel wat kleinere clubs weg. Hoe werd de maatregel in de kleedkamer onthaald? “Vorig seizoen haalden we de finale en speelden we lang niet slecht”, blikt Boi terug. “Wie Europees wil spelen, moet de beker nu maar winnen. Al vind ik deze maatregel eerst en vooral een extraatje in een lange reeks van domme zaken.”

Vanavond moet De Vereniging aan de bak op het veld van Wolvertem SC. “We willen dit seizoen beter doen dan tijdens de vorige jaargang”, besluit Boi. “Cercle wil een rustig seizoen draaien. En dan moeten we ook de beker winnen zeker? (lacht) Maar we beseffen natuurlijk maar al te goed dat het tegen Wolvertem niet van een leien dakje zal lopen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties