Interview Canesin: "Berrier en ik voelen elkaar heel goed aan"

Canesin: "Berrier en ik voelen elkaar heel goed aan"
Foto: © SC

Fernando Canesin begint een serieuze impact te hebben bij KV Oostende. Zaterdag tekende hij voor de gelijkmaker tegen AA Gent en ook de samenwerking met Franck Berrier belooft veel voor de toekomst.

Fernando, die goal zal je wel plezier gedaan hebben zeker?

"Zeker, het was lang geleden dat ik nog eens scoorde in eerste klasse. Het was een prachtige samenwerking met Berrier. Op training voelen we ook al dat het klikt tussen ons beiden."

Berrier en jij moeten de ploeg naar een hoger niveau tillen.

"De trainer heeft dat ook gezegd. Het loopt goed momenteel. Franck speelt iets meer als aanvaller en de trainer heeft gezegd dat ik een vrije rol kan krijgen op het middenveld. Een beetje zwervend..."

Je wordt dus niet vastgepind op een bepaalde positie?

"Nee, de trainer heeft gezegd dat ik zowel links als centraal en zelfs rechts kan gaan spelen. Die vrije rol ligt me wel, want daarmee heb ik een grote actieradius."

Je voelt dus veel vertrouwen van Vanderbiest?

"Ja, hij geeft me serieus veel vertrouwen. Ik startte tegen Gent op de bank, maar hij had me ook uitgelegd dat het lang geleden was dat ik zoveel minuten speelde en dat hij geen risico's met me wou nemen. En ik geef hem helemaal gelijk. Beter nu kalmaan en een heel seizoen kunnen spelen dan binnenkort gekwetst of zo."

Het is wel een heel andere stijl trainer dan je gewend bent?

"Ja, dat is waar, maar het is een goede trainer en ik pas me snel aan."

Je lijkt al helemaal een kustboy te zijn.

(lacht) "Ja, ik voelde me hier direct thuis. Ik had wel niet verwacht dat ik direct dit niveau zou halen na zo lang niet gespeeld te hebben. Ik kan nog verbeteren, maar het is al redelijk. Ik heb nog geen echt wedstrijdritme. Maar dat komt beetje bij beetje."

Jullie hadden misschien wel al iets meer verdiend?

"Ja, we spelen goed, maar dat alleen is niet genoeg. We moeten ook scoren en dat is het werkpunt voor de volgende weken."

Hoe gaat het met Jordan Lukaku? Want hij had zich wellicht aan meer minuten verwacht?

"Ook hij moet geduld hebben. De coach verwacht ook veel van hem. Op training zie je dat hij klaar is om er te staan als het moet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties