Berrier: "Op resultaat spelen is ook een kwaliteit"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Berrier: "Op resultaat spelen is ook een kwaliteit"
Foto: © SC

Franck Berrier had zaterdagavond een groot aandeel in de eerste overwinning van het seizoen van KV Oostende. De Fransman leidde zijn troepen richting winst als een ware generaal. "Op deze manier gaan we ons redden."

Cédric De Volder in Oostende

Franck Berrier toonde afgelopen zaterdag nog eens op welke manier hij Zulte Waregem vorig seizoen ei zo na naar de titel voetbalde. De Fransman acteerde in het Albertpark als een ware generaal. Over een titel spreekt men natuurlijk niet aan de Belgische kust, maar ‘Operatie Redding’ krijgt met de middenvelder aan het roer wel een compleet andere wending.

“Het doet deugd om eindelijk de drie punten op zak te steken na drie zeer goede weken”, aldus Berrier. “Het was nochtans een zware wedstrijd. Iedereen kampte met een pak zenuwen en net daarom is deze overwinning extra belangrijk. Bovendien heeft Oostende getoond dat het ook een resultaat kan afdwingen met powerplay.”

"Vier minuten duurden eeuwigheid"

“We scoorden de 1-0 en vervolgens hielden we ‘het boeltje’ gesloten”, gaat de ex-speler van onder meer Zulte Waregem en Standard verder. “Ook dat is een kwaliteit, hé. Op het einde laat de scheidsrechter dan nog eens vier minuten overspelen. Ik kan je verzekeren dat zoiets een eeuwigheid lijkt als je op het veld staat.”

Komend weekend trekken The Kustboys richting de Freethiel. Is puntengewin noodzakelijk tegen de nummer voorlaatste in de stand? “We gaan natuurlijk altijd vol voor de overwinning”, besluit Berrier. “Maar buitenshuis kan Oostende tevreden zijn met een puntje. In dat opzicht is het ook goed dat we eens de nul op het bord hebben kunnen houden. De verdediging presteerde echt op topniveau!”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties