Gent-bestuur: "Kennis Belgisch voetbal prioritair"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 100 reacties
Gent-bestuur: "Kennis Belgisch voetbal prioritair"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

AA Gent stelde vandaag Mircea Rednic voor als nieuwe coach. De onderhandelingen met de Roemeense oefenmeester werden erg snel afgerond. AA Gent volgde de coach al enkele jaren.

Sander De Graeve in Gent

"We hebben gekozen voor Mircea Rednic. We denken dat hij vuur in de groep kan brengen. De laatste uren hebben we heel lang met hem gesproken en we zijn erg onder de indruk over zijn visie. Vorig jaar heeft hij met Standard toch goeie dingen gedaan", aldus Ivan De Witte die zich vooral de laatste partij tegen Standard herinnerde. "Die 7-0 zal ik ook niet snel vergeten, Mircea."

Ook algemeen manager Louwagie was gecharmeerd door de prestaties van Rednic bij Standard. "We volgden Rednic al enkele jaren. Hij kwam bij Standard aan in een situatie die gelijkaardig is aan de onze nu. Ze speelden toen ook 4-3-3 en hij heeft daar een succesvol blok in een 4-4-2 neergezet. Hij maakte indruk op ons en wanneer zo iemand vrij is, mag je niet lang aarzelen."

"Ik zal die 7-0 niet snel vergeten"
Ivan De Witte

De aanstelling van Rednic was snel rond, logisch volgens Louwagie. "Hij is voor ons de ideale opvolger van Victor Fernandez. We hebben niet getwijfeld en de onderhandelingen waren snel afgerond. Ik heet hem een warm welkom bij AA Gent."

"Hij kan discipline, warmte en sfeer brengen in de kleedkamer. Hij leunt aan bij de Belgische competitie. Of we dat nu juist vinden of niet, onze competitie heeft een eigen identiteit. In het begin geloofde ik daar niet in, maar we zien toch dat er hier fysiek gespeeld wordt en af en toe gevechtsvoetbal nodig is. Technische ploegen moeten daarop voorbereid zijn. Zijn kennis van de Belgische competitie was één van de belangrijkste redenen."

"Een jaar contract met morele optie"
Ivan De Witte

De doelstelling is duidelijk. Play-off I moet gehaald worden. "We zijn ervan overtuigd dat we wel de kwaliteiten in de groep hebben om play-off I te halen, in tegenstelling tot wat velen denken.

"Rednic krijgt een contract tot het eind van het seizoen, zonder optie", aldus algemeen manager Louwagie. "Wel met een morele optie", haast voorzitter De Witte zich. Wanneer Rednic play-off I haalt, mag hij op een contractverlenging rekenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties