Mircea Rednic: 16 clubs in dertien jaar

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 27 reacties
Mircea Rednic: 16 clubs in dertien jaar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mircea Rednic wordt zo goed als zeker de nieuwe coach van AA Gent. De ex- speler en -coach van Standard kende al een woelige trainerscarrière. Bij Gent begint hij aan zijn zestiende opdracht in dertien jaar tijd.

Door Sander De Graeve

Gemiddeld meer dan één club per seizoen dus, iets waar zelfs Georges Leekens nog niet in slaagde. Rednic wisselde vooral tussen twee clubs uit zijn geliefde Boekarest, Dinamo en Rapid. Bij Dinamo ging hij tweemaal aan de slag als coach, op de bank van Rapid zat hij gedurende drie periodes. Met die club was hij ook het mees succesvol. Hij werd er kampioen, pakte de beker en won tweemaal de Supercup.

Hij deed zowat het hele Roemeense voetballandschap al aan, maar trok ook enkele keren op avontuur. Zo passeerde hij al in Saoedi Arabië, Azerbeidzjan, Rusland en België. Bij Standard draaide hij een degelijk seizoen nadat hij overnam van Ron Jans. Ondanks het halen van Europees voetbal mocht hij opkrassen. Hij tekende snel opnieuw bij een Roemeense club, Cluj, maar daar was zijn verhaal al na drie wedstrijden voorbij. Erg snel, zelfs voor Rednic.

Niet voor de lange termijn

AA Gent lijkt dus een coach binnen te halen waarmee het snel resultaten wil halen en minder op de lange termijn hoopt. Als je het cv van de Roemeen bekijkt, lijkt hij ook in Gent niet lang te zullen toeven. Als speler hield hij het wel langer uit bij bepaalde clubs. Zo speelde hij vijf jaar voor Standard (één beker) en zeven jaar voor Dinamo Boekarest.

Blijft hij wel langer in de Ghelamco Arena? Geef uw verwachting mee in de comments.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties