Volkslening voor nieuwe stadions in België op til

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 25 reacties
Volkslening voor nieuwe stadions in België op til
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

België werd deze week door de UEFA op de vingers getikt voor de stadioninfrastructuur. In Gent rees een nieuwe tempel uit de grond, maar elders zitten de meeste dossiers muurvast. Nu wordt gedacht aan een volkslening om de infrastructuur te verbeteren.

De KBVB wil namelijk een Infrastructuuragentschap oprichten om clubs technisch en financieel te helpen bij de bouw en renovatie van voetbalstadions. De bouw zou daarbij deels moeten worden gefinancierd door een volkslening, lezen we in De Morgen.

Met de oprichting van een Infrastructuuragentschap wil de KBVB de clubs steunen met expertise, lobbying en financiering. De raad van bestuur zou worden samengesteld met leden van de KBVB, de Pro League en vertegenwoordigers van de financiële partners. Als partner wordt onder meer gedacht aan Lotto.

"Het is duidelijk dat voor de bouw van voetbalstadions het uitgeven van een volkslening een logische denkpiste is nu er zoveel interesse is rond de Rode Duivels", zegt Steven Martens. Hij denkt ook aan crowd funding. Het punt komt donderdag op het uitvoerend comité van de KBVB.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties