Waseige: "Denk niet dat Wilmots Batshuayi oproept"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 18 reacties
Waseige: "Denk niet dat Wilmots Batshuayi oproept"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michy Batshuayi speelde onder het oog van Wilmots een knappe match tegen Cercle Brugge. Er gingen stemmen op om de spits van Standard op te roepen om de blessure van Benteke mee op te vangen. Ex-bondscoach Robert Waseige verwacht echter niet dat dat zal gebeuren.

"Er zijn twee aspecten waar je rekening mee moet houden. Eén: de basisprincipes van Marc. Twee: de hoogdringendheid van de situatie", aldus Waseige in Het Laatste Nieuws. "Ik verklaar mij nader. Marc heeft bij het begin van de campagne, die ons normaliter naar Brazilië moet leiden, een brede groep samengesteld. Daar hoort Batshuayi niet bij, omdat hij een jaar geleden nog niet was wat hij nu aan het worden is." 

"Wilmots streeft naar continuïteit. Als hij in de aanloop naar de voorbije interlands geconfronteerd werd met een probleem, zocht en vond hij een oplossing binnen die brede kern. Daartegenover stelt zich de hoog-dringendheid. Benteke en Mboyo zijn geblesseerd. Het kan dus dat Marc beslist Batshuayi als nieuwkomer aan zijn selectie toe te voegen."

"Bakkali heeft voordeel van dubbele nationaliteit"

Toch zitten er nog andere spitsen in die brede groep. "Nu verwacht ik niet dat hij Batshuayi gaat oproepen. Marc beschikt over Vossen en Mirallas, die - in tegenstelling tot de jonge spits van Standard - wel deel uitmaken van de kern."

De enige die voorlopig wel bij de kern gehaald werd, is Bakkali. "Die had het voordeel van de dubbele nationaliteit. Ik juich het streven van Wilmots toe om Bakkali over de streep te trekken en ik zou hetzelfde doen met Januzaj van Manchester United. Maar dat is al verder kijken dan het WK in Brazilië."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties