Interview Voorzitter La Famille des Rouches: "Ik wil de reactie zien als er paar keer verloren wordt"

Voorzitter La Famille des Rouches: "Ik wil de reactie zien als er paar keer verloren wordt"
Foto: © SC

Standard raast door de competitie als een wervelwind op anabole steroïden. De revolutie van de Rouche-fans van begin dit seizoen lijkt helemaal vergeten. Eddy Janssis, voorzitter van La Famille des Rouches, is echter voorzichtig en wil liever nog wat afwachten tot het eens minder gaat.

Dat Standard met negen op negen helemaal bovenaan staat, heeft de gemoederen in de Vurige Stede alvast wat bedaard. "Je kunt ook niet anders dan blij zijn met de huidige resultaten", vertelt Janssis aan Voetbalkrant.com. Ondertussen lijkt de kloof tussen de supporters en Roland Duchâtelet al iets geslecht te zijn. "We moeten naar een proces gaan waarin we elkaar terug kunnen vinden", aldus Janssis. "Duchâtelet dreigt echter nog steeds met verkopen."

"Het is allemaal plezant nu, maar wat als er paar keer verloren wordt?"

Janssis neemt bewust het woord 'dreigen' in de mond, want volgens hem is het niet zo dat de supporters eisten dat Duchâtelet de club verkocht. Onderhandelingen tussen Duchâtelet en La Famille des Rouches bracht weinig zoden aan de dijk. "Hij verkoopt omdat hij volgens hem de veiligheid van de supporters niet meer kan garanderen. Wij kunnen eisen zoveel we willen, de beslissing ligt bij hem en hij wil verkopen."

Bij Standard ging het vooral om de trainerswissel Rednic-Luzon en ondanks de resultaten bouwt Janssis nog steeds wat behoudendheid in. "Je kent Luik ook. Het is allemaal plezant nu, maar ik wil de reactie wel eens zien als er een paar keer verloren wordt. Of de ploeg zich dan kan rechtzetten. In Luik is het rap heet, maar ook rap koud."

"Rotatie is niet erg, maar zeven man wisselen tegen Esbjerg en verliezen?"

Luzon zal zich dus nog in moeilijkere omstandigheden moeten bewijzen. "Pas op, ik kan er evengoed mee leven dat hij 90 op 90 haalt of zo. (lacht) Maar dat zal wel niet gebeuren. Momenteel draait alles goed, maar ik wil het wel eens zien als je echt een coach nodig hebt. Als je een paar keer op rij verliest of als je een groot aantal geblesseerden hebt. Dan zal hij pas kunnen bewijzen dat hij een goede coach is. Daarmee wil ik niet zeggen dat hij het nu niet fantastisch doet, maar hij heeft nog geen obstakels tegengekomen", vindt Janssis.

Ook het rotatiesysteem doet soms de wenkbrauwen fronsen. "Kijk, je moet toegeven dat Standard dit seizoen een heel sterke kern heeft. Dat Luzon roteert is niet erg, want er staan gelijkwaardige vervangers klaar. Maar als je nog eens verliest tegen Esbjerg of zo doordat er zeven man gewisseld wordt, dat is iets anders. En gaan de vedetten niet moeilijk beginnen doen als ze regelmatig op de bank zitten? Je weet ook: het zijn allemaal ego's die voetballers hé. (lacht)"
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties