Broos analyseert Europese resultaten: "Hoe je wint of verliest is niet van belang"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Broos analyseert Europese resultaten: "Hoe je wint of verliest is niet van belang"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht, Standard, Genk en Zulte Waregem hebben er opnieuw een Europese week opzitten. Welke conclusies mogen we trekken na de gespeelde wedstrijden? Hugo Broos analyseerde de prestaties voor Voetbalkrant.com.

Door Timothy Collard

Deze week kenden onze Belgische teams wisselend succes in Europa. Anderlecht speelde goed, maar ging uiteindelijk onderuit tegen Olympiakos. KRC Genk speelde veel minder, maar boekte wel zes op zes in de Europa League. Competitieleider Standard pakte 'maar' een puntje tegen Elfsborg, terwijl Zulte Waregem zich in de tweede helft gewonnen moest geven tegen Rubin Kazan.

Anderlecht

Anderlecht legde meer dan gewoon goed voetbal op de mat tegen Olympiakos, maar liep tegen een dodelijk efficiënte Mitroglou aan. “Er was een gebrek aan efficiëntie bij Anderlecht, daar kan je gewoon niet naast kijken. Iedereen speelde een goeie wedstrijd, maar ze hebben hun kansen niet weten te benutten.”

"Het strafschopverhaal begint stilaan lachwekkend te worden"

Tot overmaat van ramp schreef Mitrovic ook nog eens een nieuwe episode in het strafschopverhaal van paars-wit. “Het begint stilaan lachwekkend te worden, hé. Het is een last dat ze met zich meedragen en het is dezer dagen niet evident om een penalty te trappen als Anderlechtspeler."

“Dat van den Brom meteen na de wedstrijd aangaf dat Mitrovic niet meer mag trappen, was misschien ook wat te snel. Nu moeten ze weer op zoek naar iemand anders en komt er ook voor die speler een enorme druk bij kijken”, aldus Broos.

Genk

"Bijna met één been in de volgende ronde na die zes op zes"

Genk deed dan weer net het tegenovergestelde van Anderlecht. De Limburgers speelden niet al te best, maar wonnen hun wedstrijd tegen FC Thun wél. “Dat is ook gewoon het belangrijkste, zeker in Europees verband. Het maakt Europees helemaal niet uit of je goed of slecht speelt, alleen de punten tellen.”

“Ze kunnen daar intern wel eens over praten, want hun spel moet echt wel opgekrikt worden. Maar Europees moet je daar allemaal niet te zwaar aan tillen. Ze staan nu al bijna met één been in de volgende ronde na die zes op zes.”

Standard

"Rotatiesysteem eist Europees zijn tol bij Standard"

Standard, dat in de Jupiler Pro League als een pletwals over alles en iedereen dendert, miste in de Europa League toch zijn start. De Rouches tellen amper één punt na twee confrontaties en dat is toch te weinig. “Het is op het Europese toneel toch lichtjes anders dan in de competitie.”

“Ik wil geen afbraak doen aan de Belgische ploegen waar Standard al tegen speelde, maar Europees gaat het toch nog altijd wat sneller. Ze missen misschien nog een beetje ervaring, maar ook de rotatie speelt een rol. Ze mogen niet denken dat ze al zo sterk zijn dat ze ook Europees gewoon kunnen roteren.”

Zulte Waregem

"Alles kan nog voor Zulte Waregem, maar het moet wel punten pakken"

Zulte Waregem tot slot, deed het dan weer 45 minuten niet slecht tegen Rubin Kazan. In de tweede helft ging het echter snel en wonnen de Russen makkelijk. “Misschien zijn ze als Zulte Waregem zijnde net iets te weinig realist. In België spelen ze ongedwongen: het is altijd goed, ook als ze een keer verliezen bijvoorbeeld.”

“Maar ik weet niet wat hun Europese ambitie echt is. Is deelnemen belangrijker dan echt door te stoten naar de volgende ronde? Ik weet het niet. Pas op, alles kan nog voor Zulte Waregem. Maar dan moeten ze wel punten pakken in hun volgende thuiswedstrijd. Bij verlies is het namelijk helemaal over.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties