Interview Zukanovic: "Spelers gaven zich niet 100%"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Zukanovic: "Spelers gaven zich niet 100%"
Foto: © SC

Ervin Zukanovic komt dichter en dichter bij zijn terugkeer. Volgende week kan hij opnieuw met de groep trainen, hij heeft een nieuwe coach én hij is opgeroepen voor de nationale ploeg. Een uitgelezen moment voor een gesprek met Voetbalkrant.com.

Door Sander De Graeve

Ervin, hoe gaat het met je blessure?

"Ik voel me goed en ik zou normaal gezien tegen Lokeren moeten kunnen spelen. Ik train vanaf volgende week opnieuw mee met de groep. Daartussen zitten ook nog interlands, waarvoor ik ook ben opgeroepen. Ik besprak die wedstrijden voor de nationale ploeg met de coach en de medische staf van Gent."

Waarschijnlijk zal je de tweede wedstrijd, tegen Litouwen, wel kunnen spelen?

"Misschien wel. Kijk, ik ga nu eerst met de groep meetrainen en dan zie ik of ik zonder problemen ga kunnen spelen. Fysiek moet ik wel een kleine achterstand inhalen. Daar werk ik elke dag aan, dat zal normaal gezien wel goed komen."

Hoe bevalt de nieuwe coach, Rednic, je?

"Wel ik kon natuurlijk nog niet meetrainen omdat ik nog individueel werk, maar ik hoor en zie goeie dingen. We moeten een hecht team gaan vormen. Er moet stabiliteit komen en discipline op het veld. Dat is het belangrijkste, en daar lijkt hij goed werk te leveren."

Je reageerde ontgoocheld op het ontslag van Victor Fernandez, hoe kijk je daar nu tegenaan?

"Kijk, ik ben altijd eerlijk en realistisch. Ik had een goeie band met hem, maar in het professionele voetbal kan dat gebeuren. Vandaag kan het zo zijn, maar morgen kan alles veranderen. Dat moet je kunnen accepteren."

"De laatste tijd gaven de spelers zich, naar mijn gevoel, niet voor de volle honderd procent. Velen zaten ook niet in vorm. Dan is er iemand nodig die hen naar het maximum van hun mogelijkheden kan stuwen."

Is Play-off I dan nog mogelijk voor Gent?

"Kijk, het is simpel. De spelers moeten hun beste vorm terugvinden. Verder moeten we een constant niveau halen. Niet een goeie match gevolgd door een slechte. Als we ons niveau halen, ben ik zeker dat we play-off I halen."

Rednic zal een 4-4-2 installeren. Kan Gent dat systeem succesvol spelen?

"Alles draait om training, training en nog eens training. Als de spelers, van de doelman tot de aanval, weten wat ze moeten doen en vooral wat ze niet moeten doen, dan zal het geen probleem zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties