Van Holsbeeck: "De schade beperken tot januari en dan middenvelder zoeken"

Van Holsbeeck: "De schade beperken tot januari en dan middenvelder zoeken"
Foto: © SC

Herman Van Holsbeeck heeft maandag een duidelijk signaal gegeven naar de buitenwereld toe. John van den Brom staat (voorlopig) absoluut niet ter discussie, verklaarde de algemeen manager op een persconferentie.

Het is ooit anders geweest, maar het bestuur van Anderlecht slaat ook deels mea culpa. De samenstelling van de kern neigt veel te veel naar het jeugdige en heeft geen patron. "Het is niet de fout van de trainer", zei Van Holsbeeck. "We hebben een bewuste keuze voor de jeugd gemaakt. Het duurt alleen langer dan we verwacht hadden. Wij hebben de gewoonte om de trainer te steunen en zijn er van overtuigd dat Van den Brom nog steeds de juiste man op de juiste plaats is om het tij te keren."

Middenvelder, verdediger en spits

Desondanks mag het gesukkel niet blijven voortduren. De kentering wordt verwacht in januari maar tot dan moet paars-wit wel aanklampen. "Bergen wordt al heel belangrijk. We hebben veertien dagen om die match voor te bereiden. Er zijn wel veel internationals weg", vervolgde Van Holsbeeck. "We moeten de schade beperken tot januari en de afstand met de kopploegen niet groter laten worden. In januari kunnen we dan bijsturen."

En Van Holsbeeck weet waar de prioriteiten liggen. "We hebben geen type Biglia, noch op het veld, noch in de kleedkamer. Een middenvelder met ervaring om evenwicht te brengen in de kern wordt prioriteit", zei de paars-witte manager nog. Een rechtsachter zou ook op het lijstje staan, net als een spits. Anthony Vanden Borre zal wel niet uitgeleend worden, Cyriac daarentegen mag in januari wel een andere ploeg zoeken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties