Vertonghen: "Land heeft deze prestatie nodig"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Vertonghen: "Land heeft deze prestatie nodig"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jan Vertonghen genoot gisteren zichtbaar van de aandacht. Vooral de opgekomen fans kregen het respect van de verdediger. "Ik sta versteld van de opkomst. Het regent een ganse dag en dan nog zakken die mensen af naar het stadion."

Cédric De Volder in Brussel

“Ik ben zaterdagochtend nuchter thuis gekomen, jongens”, lacht Jan Vertonghen terwijl hij op de verzamelde pers afstapt. “Het feestje was meer dan verdiend, maar de focus ligt al terug op dinsdag. Als je ziet hoeveel fans hier regen en wind trotseren om onze training te volgen: wij moeten voluit gaan tegen Wales.”

Jan Vertonghen was één van de internationals die enkele zwarte pagina’s uit de Belgische voetbalgeschiedenis heeft meegemaakt. “Ik herinner me nog een wedstrijd in Finland”, aldus de verdediger van Tottenham Hotspur. “Er was geen enkele Belgische fan te speuren in dat stadion. Het is dan ook niet te beschrijven hoe het voelt om dat WK-ticket binnen te halen.”

"Het is ooit anders geweest, hé"

“Ik ben ongelooflijk trots op onze groep”, blaast Vertonghen zijn loftrompet lustig verder. “Het Belgische voetbal heeft deze prestatie nodig. En eigenlijk leeft het volledige land nu op een wolk. Vlamingen en Walen zingen opnieuw zij aan zij de liedjes. Het is ooit anders geweest, hé.”

De nationale ploeg toonde zich het voorbije jaar vooral een pak volwassener. Het talent was immers altijd aanwezig, maar kwam niet tot ontplooiing. “Bovendien werd de omkadering een pak professioneler”, besluit Vertonghen. “De hotelreservaties en dergelijke zijn misschien maar details, maar een profvoetballer hecht enorm veel belang aan zo’n zaken. En natuurlijk zorgt ook Marc Wilmots voor een uitstekende sfeer!”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties