Witsel: "Zelfde gevoel als bij titel Standard"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Witsel: "Zelfde gevoel als bij titel Standard"
Foto: © SC

Axel Witsel toonde zich in Zagreb opnieuw een wereldtopper. De middenvelder pakt het leer af, strooit met passes en heeft tussendoor zelfs nog tijd voor een overstapje of twee. "En ook dinsdag wil ik me gewoon amuseren."

Cédric De Volder in Brussel

Axel Witsel toonde zich tijdens de voorbije WK-kwalificatiecampagne enorm belangrijk voor de nationale ploeg. De middenvelder van Zenit Sint-Petersburg is één van die namen waaraan nooit getwijfeld wordt. “De voorbije wedstrijden waren leuk, maar nu moeten we tegen Wales de kers op de taart zetten. Onze fans komen naar het stadion om mooi voetbal te zien.”

Witsel, Marouane Fellaini en Steven Defour toonden in Schotland en Kroatië hoe ze Standard destijds aan een landstitel hielpen. “Deze kwalificatie voor het wereldkampioenschap staat voor mij gelijk aan het eerste kampioenschap met Standard. Het was toen ook al een tijdje geleden, hé.”

"Droom om WK te mogen spelen"

“Het is de droom van elke profvoetballer om op een WK te mogen spelen”, gaat Witsel verder. “Een groter toneel bestaat er simpelweg niet. Bovendien reizen we naar Zuid-Amerika om een prestatie neer te zetten. Toch denk ik momenteel enkel aan de groepsfase. Daarna bekijken we het allemaal wedstrijd per wedstrijd.”

“Ik concentreer me na de wedstrijd tegen Wales opnieuw op Zenit”, besluit de middenvelder. “Ik ga de komende maanden gewoon voetballen als altijd. Dat is volgens mij de beste manier om niet constant aan dat WK te denken.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties