Wie was voor u de uitblinker?

Wie was voor u de uitblinker?
Foto: © SC

Zonet werd de laatste WK-kwalificatiewedstrijd van onze Rode Duivels voor Brazilië afgefloten. Na een karrenvracht aan kansen werd het uiteindelijk nog een domper in de slotfase: 1-1. Wie was voor u de uitblinker? Wij gaven alvast onze mening.

Courtois 6: Deed het weinige wat hij moest doen goed. Al werd hij deze keer amper op de proef gesteld. In de slotfase stond hij er wel wanneer het moest. Dat kenmerkt de grote keepers.

Alderweireld 6: Knappe aanvallende actie in de eerste helft met een schot op de onderkant van de lat. Ook hij kwam verdedigend amper in moeilijkheden.

Van Buyten 7: Kwam samen met Vermaelen nooit in de problemen. Tegen een aanvallend zwak Wales moesten ze ook niet veel werk opknappen. Stond wel heel autoritair te voetballen. Een echte persoonlijkheid.

Vermaelen 6: Zal vooral blij zijn dat hij negentig minuten op het veld stond. Veel moest ook hij niet doen, maar was wel sterk in de opbouw.

Pocognoli 5: Speelde vrij onopvallend, maar deed wel zijn verdedigend werk. Misschien had hij wel wat meer aanvallende impulsen mogen geven.

Witsel 7: Laat alles wat hij doet zo simpel lijken, maar liet nogmaals zien dat hij de patron van het middenveld is. Recupereerde, verdeelde en trok regelmatig mee op naar voor.

De Bruyne 7: Mocht centraal opdraven en voelde zich wel in zijn sas. Had een paar knappe afstandsschoten in huis die beter verdienden. Uiteindelijk zorgde hij wel voor de enige goal. Wat een campagne van de bij Chelsea op de bank zittende winger.

Dembele 6: Had misschien voor iets meer diepgang moeten zorgen, maar beperkte zich tot het doorspelen van de bal. Van hem mag meer initiatief verwacht worden.

Mirallas 8: Staat heel dicht bij een basisplaats. Bewees over heel de wedstrijd dat hij vanop de flank en naar binnen snijdend heel gevaarlijk kan zijn. Enkele prima acties en dito schoten op doel. Speelde een superwedstrijd, maar had moeten scoren om de kers op de taart te zetten.

Chadli 5: Speelde een heel onopvallende wedstrijd. Werd ook te weinig in het spel betrokken, maar had ook te weinig acties in huis. Iets wat wel van hem verwacht wordt.

Lukaku 7: Hield constant twee man aan de praat en was daarbij ook nog dreigend. Knapte ook zijn deel van het verdedigend werk op. Iets wat Wilmots graag gezien zal hebben. Had een paar mogelijkheden tot scoren, maar waren niet de makkelijkste. Leverde wel een knappe assist op De Bruyne.

Invallers:

Eden Hazard 6: Viel in en zorgde onmiddellijk voor gevaar. Hij slalomde bij zijn eerste echte actie door heel de verdediging maar besloot op de doelman.

Jan Vertonghen 5: Moest amper iets laten zien aangezien de Duivels constant op de helft van Wales stonden. Zag er wel niet zo goed uit bij de tegengoal.

Zakaria Bakkali /: Is eindelijk officieel Belg en mocht nog een kwartier meespelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties