Reactie "Pas na de rust het échte Zulte-Waregem"

Tamara Vereecken
| 2 reacties
"Pas na de rust het échte Zulte-Waregem"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte-Waregem liet gisteren twee punten liggen, of Cercle snoepte hen twee punten af, het is maar hoe je 't bekijkt. Davy De Fauw was achteraf in elk geval opgelucht. Essevee blijft wel derde in de stand maar ziet Genk nu naderen tot op een puntje.

Na de wedstrijd leken vooral de bezoekers tevreden met het behaalde punt, iets wat weinigen vooraf zouden hebben voorspeld. De Fauw: “Op basis van de eerste helft verdienden we zeker niet van te winnen. De trainer zei tijdens de rust dat we de bal meer moesten laten circuleren, dat we collectiever moesten spelen. We wisten allemaal wel dat het niet goed was. In de tweede helft haalden we dan wel ons normale niveau, deden we er alles aan om te winnen en kansen te creëren. Gelukkig werd het nog 1-1.”

Dury had er vooraf nochtans voor gewaarschuwd om deze wedstrijd niet te licht op te vatten. “Ik weet niet of het dat was, maar de eerste helft was in elk geval onvoorstelbaar zwak: teveel met de bal gelopen, te weinig diepte. Pas na de rust zag je dan weer het échte Zulte-Waregem. Anderzijds, Cercle stond ook gewoon goed te voetballen, gaf weinig weg.”

Begrijp je hun frustratie achteraf? “Ja, misschien wel, maar ik ga er niet om ‘morren’ zeg maar. Misschien hadden wij in de eerste helft ook al een strafschop verdiend. Ach, dat zijn scheidsrechterlijke beslissingen, da’s er eens eentje tegen en eentje voor zeker?”

Heeft deze wedstrijd jullie alert gemaakt voor de Europese match van donderdag? “Ja, dan zal heel de wedstrijd moeten zoals de tweede helft tegen Cercle, maar dat weet je: Europa is een niveau hoger schakelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties