Preud'homme: "Sporen na verlies zijn uitgewist"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Preud'homme: "Sporen na verlies zijn uitgewist"
Foto: © SC

Club Brugge wil op 'Super Sunday' reageren na de afstraffing van afgelopen weekend bij KV Kortrijk. Michel Preud'homme is op zijn hoede voor KRC Genk, maar verwacht een reactie op het veld. "Mijn spelers lopen nog steeds met vertrouwen te voetballen."

Cédric De Volder in Brugge

Club Brugge likte de voorbije dagen haar wonden na de 4-1-nederlaag in het Guldensporenstadion van KV Kortrijk. Michel Preud’homme wilde op de wekelijkse persbabbel weinig woorden vuil maken aan het ongelukje. “De sporen na het verlies zijn op training volledig uitgewist. Ik verwacht dan ook een reactie op het veld.”

"Intensiteit op training te vergelijken met wedstrijd"

Toch is de Luikenaar op zijn hoede voor KRC Genk. “Genk combineert fysieke kracht met mooi voetbal. De Limburers betekenen zeker en vast een gevaar voor ons, maar dat geldt ook in de omgekeerde richting. In dat opzicht is het misschien goed dat Ilombé Mboyo niet fit is. De aanvaller zorgt voor extra evenwicht bij zijn ploeg.”

KRC Genk haspelde donderdag nog een Europese wedstrijd af tegen Rapid Wenen. Is het een voordeel voor Club dat er op Jan Breydel – behalve de wedstrijden van Zulte Waregem – geen Europa Leaguewedstrijden op het programma staan? “Een topclub is voorbereid op een groot aantal wedstrijden”, ontwijkt Preud’homme de vraag. “Bovendien train ik helemaal anders. Onze intensiteit op het oefenveld is te vergelijken met een wedstrijd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties