Speeldag 13: De verwachting van de redactie

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Speeldag 13: De verwachting van de redactie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speeldag dertien staat voor de deur. Ook voor deze midweekspeeldag keek de redactie wat we mogen verwachten. Onder meer Gent en Mechelen staan er ogenschijnlijk niet goed voor.

Ongeluk voor Mechelen en Gent

Niet alleen bijgelovigen kijken uit naar deze dertiende speeldag met minder vertrouwen dan gewoonlijk. Ook KV Mechelen en AA Gent zitten met een ei in de broek. Mechelen herademde na een zes op zes, maar moet op bezoek bij het ijzersterke Charleroi.

AA Gent trekt naar vice-kampioen Zulte-Waregem. Gezien de recentste prestaties van de Buffalo's zullen ze het erg moeilijk krijgen bij de ploeg van Francky Dury. Met daarna de clash tegen Standard op zondag lijkt de slechte start van coach Rednic langer te duren dan verhoopt.

Wat met Bergen?

Bergen maakt een dramatisch seizoen mee in de hoogste klasse. De Waalse ploeg haalde nog maar twee punten, dat zijn er zeven minder dan een veilige veertiende plaats. Één plaats hoger vinden we tegenstander OH Leuven. De match tegen de Leuvenaars kan voor de Draken wel eens een vervroegde D-Day zijn.

De strijd tussen Harbaoui en Santini

Twee spelers staan op de eerste plaats in de strijd om de Gouden Stier. Momenteel loopt Santini met het gouden kleinood op zijn rugnummer. Harbaoui haalde hem vorig weekend bij, beide nummers negen tellen nu elf goals. Batshuayi en Hazard lijken de rol te lossen en blijven steken op acht. Harbaoui kent met Lierse wel een makkelijker tegenstander dan de Kroaat van Kortrijk. Die moet immers op bezoek in Genk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties