Van den Brom duidelijk: "We moeten twee keer winnen"

Van den Brom duidelijk: "We moeten twee keer winnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

John van den Brom weet dat de druk wekelijks stijgt bij Anderlecht nu de prestaties nog niet van die aard waren om euforisch te worden. "Die druk is er altijd, maar het is anders. Nu moeten we winnen om de rol niet te lossen", aldus de coach van Anderlecht.

Voor Anderlecht is het een andere situatie aangezien het de voorbije seizoenen steeds vooraan stond in deze fase van de competitie. "Als we nog een rol van betekenis willen spelen, moeten we winnen tegen Oostende en OH Leuven. Dat is een must. In Oostende zal het niet makkelijk worden door de omstandigheden - klein veld en veel wind - maar dat is het geval voor alle wedstrijden die we nu spelen. In onze situatie is iedereen gemotiveerd om tegen ons te spelen, omdat ze hun kans ruiken."

Tegen Standard hechtte Van den Brom vooral belang aan het verdedigend aspect. "Dat zat al goed. Je moet eerst je verdediging op punt krijgen en dan kan je aan het aanvallende gedeelte beginnen werken. Tegen Standard moest er bijvoorbeeld meer langs de flank gespeeld worden. Als je tegen negen speelt, moet je daar gebruik van maken. Met spitsen als Cyriac en Mitrovic moet je ballen in de zestien slingeren en dat gebeurde niet genoeg. Acheampong en Bruno heb ik daarover aangesproken."

Dezelfde opstelling als tegen Standard zal het niet worden, want er moet meer gevoetbald worden. "Je kijkt altijd naar de tegenstander. Tegen Oostende kan het zijn dat een extra middenvelder wel noodzaak is. Tegen Standard moest er een blok staan. Een 4-4-2 is dus ook niet zeker", aldus Van den Brom nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties