Interview Opgeluchte Van Hoof: "Van Veldhoven heeft nooit op de wip gezeten"

Opgeluchte Van Hoof: "Van Veldhoven heeft nooit op de wip gezeten"
Foto: © SC

De rust is teruggekeerd bij KV Mechelen, zeker na een zeer degelijke prestatie tegen topzesclub Zulte Waregem. Met een acht op twaalf heeft de ploeg van sportief directeur Fi Van Hoof zijn opmars uit de onderste regionen ingezet.

Het was toch even slikken bij de meeste supporters van de 'Kakkers' toen Malinwa daar onderaan net boven de degradatieplaatsen bengelde. Fi Van Hoof had er echter alle vertrouwen in. "Als De Petter niet geblesseerd was geraakt, hadden we al veel langer het evenwicht gevonden", beweert hij. "Maar met Wilson Kamavuaka hebben we dat nu ook. Paniek is er nooit geweest. We hadden het enigzins wel verwacht door die blessuregolf. Op zo'n moment moet je de rust bewaren."

Inderdaad, want op geen enkel moment kwam Harm van Veldhoven echt op de wip te zitten. "We hebben dat in het verleden ook nooit gedaan, zelfs niet in de lagere reeksen. Een trainerswissel is niet altijd de oplossing en we kregen duidelijke signalen dat de spelers nog steeds achter Harm stonden. Waarom zouden we dan ingrijpen? Harm heeft nooit op de wip gezeten."

"Zoals zaterdag wil ik de ploeg elke week zien spelen"

Vooral het gelijkspel tegen Zulte Waregem deed deugd. "In het verleden hadden de topploegen altijd schrik als ze naar Mechelen moesten komen en dat was tot nu toe nog niet het geval geweest", knikt Van Hoof. "In het begin van het seizoen waren we onze thuisreputatie wat aan het verbrodden, maar dat is nu rechtgezet. Zoals zaterdag wil ik de ploeg elke week zien spelen. We moeten ook eerlijk zijn: we zijn een ploeg die het van fysiek moeten hebben. En dat zag ik tegen Essevee ook: kracht, loopvermogen en duels."

Volgens Van Hoof is de trein nu ook vertrokken. "Zoals ik eerder zei hebben we het juiste evenwicht gevonden. Je kan natuurlijk altijd pech hebben met blessures en schorsingen, maar de basis staat er. Of er in januari nog versterkingen komen? Ik denk dat we met Kamavuaka al een heel goede transfer deden. En we hebben nog de jongeren achter de hand. Die komen nu wat minder aan bod, maar die komen er wel weer door."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties