Reactie Padt hoopt op snelle ommekeer: "We moeten ook eens wat geluk hebben"

Robby Morren
Robby Morren
| 23 reacties
Padt hoopt op snelle ommekeer: "We moeten ook eens wat geluk hebben"
Foto: © SC

AA Gent kon ook tegen Standard geen punten rapen. Voor de Buffalo's is play-off 1 voorlopig ver weg maar Sergio Padt ziet beterschap. Er is niet veel nodig om het tij te keren: een beetje geluk en de trein kan vertrokken zijn.

Door Robby Morren

"Het geluk moet ook eens aan onze zijde komen", zuchtte Padt na de nederlaag tegen Standard. "We hadden voldoende kansen om te scoren maar de bal moet ook eens goed vallen. Er waren momenten dat wij het overwicht hadden in de wedstrijd maar het lukte net niet."

In de eerste helft kwam Padt goed weg met een gele kaart toen hij Ezekiel in de zestien onderuithaalde. "Ik kwam één op één met hem en hij speelde de bal voor zich uit. Ik zette een paar stappen vooruit maar hij tikte de bal breed. Ik was op dat moment zo dicht bij hem dat hij neerging", zo doet de doelman zijn relaas.

In de tweede helft ging Ezekiel met een behoorlijk gevaarlijke tackle door op Padt. Het leverde de aanvaller geen kaart op en Padt kreeg een uitbrander van ref Delferière. "Hij was dicht bij de bal en wilde vol voor de bal gaan. Hij raakte mij en ik gaf een harde schreeuw. Hij had mij in de eerste helft ook een strafschop aangenaaid. Ik vind dat geel wel op zijn plaats was geweest, rood zou overdreven geweest zijn."

Conditioneel stappen gezet

Onder Rednic blijft Gent achter met een teleurstellende 2 op 15. Wat moet er volgens Padt veranderen om punten te pakken? "We speelden de laatste wedstrijden niet slecht maar we leden telkens wel nipte nederlagen. We mogen geen domme goals meer incasseren."

Hij ziet wel een positieve evolutie in het spel. "We liggen niet onder en conditioneel hebben we grote stappen gezet. Tegen Genk waren we na 60 minuten moe, nu hebben we geen probleem met 90 minuten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties