Seth De Witte: "Velen hadden opgegeven, maar ik niet"

Seth De Witte: "Velen hadden opgegeven, maar ik niet"
Foto: © SC

Seth De Witte is een vaste waarde geworden in de ploeg van Harm van Veldhoven. Hij bezorgde KV Mechelen met enkele cruciale penalties de laatste weken belangrijke punten. Maar voor hetzelfde geld hadden we nooit van de robuuste verdediger iets gehoord.

In 2008 speelde De Witte immers nog in tweede provinciale. "Het is niet van een leien dakje gegaan. Ik genoot mijn opleiding bij Beerschot en zat vijf jaar in de ploeg met Jan Vertonghen, Moussa Dembele en Radja Nainggolan. Ik zag toen al dat ik iets minder was dan zij", vertelde De Witte aan Sporza.

Daarna kwam hij bij Aartselaar in tweede provinciale terecht. "Dat leek het einde van mijn carrière, slechts weinigen knokken zich van daaruit naar eerste klasse. Gelukkig ging het toen snel. Eerst kwam Wilrijk, meteen daarna Lierse."

Hij werd nog eens verhuurd aan vierdeklasser Meldert, maar sindsdien is hij een vaste waarde in eerste klasse geworden. "Ik ben twee keer bij het huisvuil gezet. Veel voetballers zouden afgehaakt hebben. Ik niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties