Interview Ezekiel: "Iedereen wil bij dit fantastisch België spelen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 33 reacties
Ezekiel: "Iedereen wil bij dit fantastisch België spelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Imoh Ezekiel wordt binnenkort normaal gezien Belg. Een keuze tussen Nigeria en België maakte hij nog niet. Voorlopig focust hij zich volledig op Standard en de topper tegen Club Brugge van morgen.

Door Sander De Graeve

De zaak-Boucaut laat de Standard-spits alvast koud. "Wij gaan die match spelen en proberen winnen. De wedstrijd zal bepalen hoe de ref zal fluiten. We moeten ons concentreren op onze eigen wedstrijd. De ref gaat niet voor hen spelen, hé."

Standard zit, na de reeks van dertien overwinningen op een rij, in een mindere periode. "Zo gaat dat in voetbal. Het ene moment rijg je de overwinningen aan elkaar, maar soms werk je hard, maar blijven de zeges uit. Nu wonnen we tegen Gent en gaan we hetzelfde proberen doen tegen Club Brugge."

"Ik wil beslissender zijn"

Ook persoonlijk vindt Imoh Ezekiel dat het beter moet. "Als ik zie waar ik vorig seizoen op dit moment al stond, moet het beter. Ik moet beslissender zijn, meer goals en meer assists." De samenwerking met Batshuayi verloopt wel nog steeds goed. "We voelen elkaar perfect aan, we spelen dan ook al twee jaar samen."

Zulte Waregem en Lokeren niet op het lijstje

Na de Europese uitschakeling moet Standard zich helemaal op de competitie focussen. Daarin ziet Ezekiel de drie andere topclubs als grootste kandidaten voor de titel. "Je hebt altijd die vier ploegen, Standard, Anderlecht, Genk en Club, die voor de titel vechten. Zulte Waregem en Lokeren? Ze spelen goed en misschien halen ze het, maar op mijn lijstje staan ze niet."

De spits van Standard wordt binnenkort Belg. Een keuze qua nationaal team maakte hij nog niet. "Iedereen droomt natuurlijk van het WK. Met België of Nigeria, ik zal bij beiden gelukkig zijn. Ik zal beslissen wanneer één van beiden me echt wil. België heeft een fantastisch team, waarom zou ik er niet bij willen spelen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties