Mbemba, de scorende verdediger: "Kopbal was niet zo moeilijk"

Mbemba, de scorende verdediger: "Kopbal was niet zo moeilijk"
Foto: © SC

Chancel Mbemba heeft Anderlecht drie gouden punten bezorgd met zijn derde goal in de competitie dit seizoen. Met een vlekkeloze defensieve prestatie benadrukte de Congolees nog eens de goede vorm waarin hij zit. Voor Van den Brom is hij trouwens een onbetwiste titularis geworden.

Mbemba bleef ondanks de blessures en schorsingen van alle backs gewoon centraal staan. Nochtans werd hij op één van de flanken verwacht. "De coach wou vasthouden aan de centrale as die ik al een tijdje vorm met Cheikhou", verklaarde Mbemba. "Ik had links of rechts kunnen spelen. Het vertrouwen in de ploeg groeit met de week. Het gelijkspel in Parijs en de 13 op 15 heeft ons op het goede spoor gezet."

Mbemba scoorde drie keer in vier matchen. Na het vertrek van Juhasz heeft Anderlecht opnieuw een scorende verdediger. "Ik scoor veel op training. Daarom ook heb ik mijn kans gewaagd toen we de opening maar niet vonden", zei hij. "De center van Tielemans was perfect en mijn kopbal was niet zo moeilijk omdat ik helemaal alleen stond. Mijn ploegmaats zullen me nog 'Mbokani' mogen noemen."

Mbemba is volledig met zijn job bezig. "Ik rust veel, ik ga niet uit, ik drink nooit en ik rook niet", lachte hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties