Dury geeft raad: "Malanda blijft beter in januari"

Dury geeft raad: "Malanda blijft beter in januari"
Foto: © SC

Zulte Waregem speelt bijwijlen het beste voetbal van eerste klasse en Francky Dury is dus niet geneigd één van zijn basispionnen te laten vertrekken. Hij hoopt dan ook dat Junior Malanda nog even in België mag blijven.

Malanda wordt geleend van Wolfsburg, waar hij afgelopen zomer een contract tekende. Er werd ondertussen al gefluisterd over een terugkeer in januari, maar Dury wil zijn middenvelder heel graag houden. "Ik had tot nog toe twee keer contact met Klaus Allofs, de manager van Wolfsburg", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Dat is naar mijn mening een heel correcte man. Contractueel hadden we vastgelegd dat Junior bij ons zou blijven indien we competitief blijven voor een plaats in Play-off 1 of Europees overwinteren. Het lijkt realistisch dat we een van die twee doelen zullen halen."

Dury denkt daarbij ook aan de toekomst van Malanda zelf. "Ik denk dat het voor Malanda zelf beter zou zijn dat hij bij ons blijft om zich verder te ontwikkelen. Allofs denkt er hetzelfde over. Laat ik duidelijk stellen dat voor ons beiden de ontwikkeling van de jonge speler centraal staat. Over een paar weken neem ik dus opnieuw contact op met Allofs."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties