Interview Degraen toont zich ambitieus: "Willen naar 1/8e finales"

Degraen toont zich ambitieus: "Willen naar 1/8e finales"
Foto: © SC

Racing Genk toonde gisteren zijn mentale veerkracht. Het boog een achterstand om in een 3-1 zege tegen Dinamo Kiev. Goed voor groepswinst en overwintering in Europa. Die kwalificatie was voor Racing een opsteker van formaat na de pandoering in Oostende.

Door Koen Donvil

Wie dacht dat Genk een geslagen hond was na de zware 4-0 nederlaag aan de kust, kwam bedrogen uit. De manschappen van Mario Been gingen vrank en vrij hun kans en dat loonde. Net als vorig jaar mogen ze zich opmaken voor de 1/16e finales van de Europa League. Daar kijkt gans Racing nu al naar uit, niet in het minst algemeen directeur Dirk Degraen, die ook geen verklaring had voor de metamorfose die zijn club onderging op vijf dagen tijd.

"Spelers zijn weer opgestaan"

“Tja, hoe gebeurt zoiets?”, vraagt Degraen zich af in een gesprek met Voetbalkrant.com.”Onze trainer had er eveneens het raden naar. De wedstrijd tegen Oostende was er eentje waarin iedereen een totale offday kende en die we dus zo snel mogelijk willen vergeten. Het zal wel gelegen hebben aan een combinatie van factoren. Een beetje onderschatting, de vele wedstrijden die elkaar snel opvolgen,… Gisteren hebben de spelers weer hun ware gelaat getoond. Ze hebben duidelijk wijze lessen getrokken uit die snertmatch.”

De sterke prestatie tegen de Oekraïners en de vroege kwalificatie heeft alvast gezorgd voor een heuglijke stemming in het Genkse kamp. “Dit was de beste manier om de kater van Oostende door te spoelen.  Als je een speeldag voor het einde al zeker bent van groepswinst, wil dat toch iets zeggen. Bovendien pakken we 6 op 6 tegen Dinamo Kiev dat vooraf toch grote favoriet was in onze poule.”

"Liever niet naar Oostblok"

Binnenkort gaan de Limburgers dus opnieuw de trommel in voor de loting. Een specifieke voorkeur qua tegenstander heeft Degraen niet. “Alle ploegen zijn ook nog niet bekend daar er nog een speeldag moet afgehaspeld worden. Natuurlijk is een trip naar het zuiden altijd aangenamer dan naar het Oostblok te moeten trekken. Dat is altijd een hele onderneming. Voor de supporters zou een Nederlandse of Duitse club uiteraard ook mooi zijn.”

"1/8e finales zijn een doel"

Gevraagd naar de ambities van Racing Genk is Degraen vastberaden. “In de competitie blijft onze doelstelling de top-3. Ook in de beker willen we vanzelfsprekend zo ver mogelijk geraken. Dat is een club als de onze aan zichzelf verplicht. In Europa tenslotte zouden we graag één ronde verder geraken dan vorig seizoen. De 1/8e finales zijn een doel, al zal veel afhangen van de loting”, aldus een ambitieuze en gelukkige Dirk Degraen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties