"Cercle voetbalt anders dan Benfica"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
"Cercle voetbalt anders dan Benfica"
Foto: © SC

RSC Anderlecht moet zondag de puntjes op de i zetten na de nederlagen tegen Sporting Charleroi en SL Benfica. Het is vooral uitkijken naar de pionnen op het middenveld van de landskampioen.

De namen die het paars-witte middenveld bevolken worden al een volledig seizoen dooreen geschud. Onder meer Aad De Mos liet al weten dat zoiets niet goed kan zijn voor de automatismen. Maar tegen Cercle Brugge heeft John van den Brom geen opties: er moet gewonnen worden.

Wellicht kiest de Nederlander voor Sasha Kljestan, Guillaume Gillet en Dennis Praet in de driehoek. “Kljestan komt inderdaad terug, maar Luka Milivojevic is dan weer geschorst”, aldus John van den Brom. Ik ben eerlijk gezegd nog steeds op zoek naar het juiste evenwicht. Vooral tegen de kleinere clubs hadden we al moeite.”

In de Champions League koos van den Brom nog voor Cheikhou Kouyaté. Al neemt de Senegalees naar alle waarschijnlijkheid zijn plaats in het hart van de defensie opnieuw in. “Elke wedstrijd vraagt een andere aanpak, hé. Ik vind dat het tegen SL Benfica eigenlijk goed is uitgedraaid. Maar Cercle voetbalt op een andere manier dan de Portugezen.”

“Ik heb ook genoten van Dennis Praet”, besluit van den Brom. “Hij heeft bewezen dat hij ook ballen kan recupereren. Bovendien maakt hij ook de uitstekende keuzes in balbezit. En dat is nog steeds hetgeen wat telt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties