Reactie De Sutter: "Doet deugd om gevierd te worden"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
De Sutter: "Doet deugd om gevierd te worden"
Foto: © SC

Tom De Sutter kroonde zich vanavond tot matchwinnaar bij Club Brugge. De Oost-Vlaming loodste zijn team met twee doelpunten voorbij KV Oostende. "Het deugd om nog eens gevierd te worden."

Cédric De Volder in Brugge

Club Brugge zwoegde zich vanavond voorbij KV Oostende. Didier Ovono – een debutant tussen de Oostendse palen – kon een eerste tegentreffer lang uitstellen, maar tegen de pogingen van Tom De Sutter had de 61-voudige Gabonese international geen verhaal. Ook de voormalige aanvaller van Cercle Brugge en RSC Anderlecht was na afloop zichtbaar opgelucht.

“Er moet niet gediscussieerd worden omtrent de overwinning”, vertelt de Oost-Vlaming. “Ik denk dat het verschil in balbezit vandaag duidelijk te zien was. Al speelden we veel te traag in de zone van de waarheid. Maar dat is natuurlijk ook de verdienste van Oostende.”

"Al die jongens kwam niet voor niets naar Brugge"

De Sutter is bovendien op dreef. Hij scoorde drie rozen in de laatste twee wedstrijden. “Dat is niet het belangrijkste voor mij. Enkel de overwinning van het team is van belang. Al moet ik toegeven dat het deugd doet om nog eens gevierd te worden.” (lacht)

Club Brugge kampeert op die manier (voor eventjes) op de tweede stek. Blauw-zwart volgt op een puntje van Standard, dat morgen nog aantreedt op het veld van Lierse SK. Is Club nu echt vertrokken in de strijd om de titel? “We hebben nog een lange weg te gaan”, besluit De Sutter. “Ik zie het dan ook als een voordeel dat we over een ruime kern beschikken. Al die jongens kwamen niet voor niets naar Brugge, hé. En we zullen iedereen goed kunnen gebruiken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties