Reactie De fauw trots op fans: "Voetbal leeft in Zulte Waregem"

De fauw trots op fans: "Voetbal leeft in Zulte Waregem"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem ging gisterenavond 1-1 gelijkspelen op het veld van KV Kortrijk. Na de wedstrijd spraken we een al bij al tevreden aanvoerder. "We blijven 9 à 10 punten voor op de ploegen van play-off II."

Aernout Van Lindt in Kortrijk

"Alles bij elkaar gezien moeten we blij zijn na deze speciale week, waarin we ook Europees speelden. In de eerste helft hadden we het lastig en waren ze beter. In de tweede helft waren wij sterker, een gelijkspel is over de hele wedstrijd gezien misschien billijk", aldus Davy De fauw tegen Voetbalkrant.com.

De zoektocht naar de gelijkmaker was misschien wat overhaast?

"Daar ga ik mee akkoord. We wilden zo snel mogelijk de goal van de gelijkmaker zoeken en gingen daarbij misschien wat te snel te werk. Maar we hadden wel de kans om snel te scoren met Habibou."

Met oog op het klassement is een puntendeling geen slechte zaak ...

"We moeten al bij al blij zijn met dit gelijkspel. We blijven 9 à 10 punten voor staan op de ploegen die strijden om plaats zes. De doelstelling van dit seizoen blijft een stekje in die top-6 proberen te vrijwaren."

Donderdag in Wigan werden jullie supporters al geroemd, ook tegen Kortrijk kregen 900 supporters een tienvoud Kortrijkzanen soms stil. Hoe belangrijk zijn de fans?

"Ik heb veel contact met de supporters en het is ook voor hen dat we het doen. Ze maakten weer goed kabaal vandaag. Donderdag hadden we hen gezegd om er van te genieten."

"Als je dan ziet dat de Engelse supporters daar ook van genoten hebben, dan is dat echt super. Voetbal leeft echt in Zulte Waregem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties