Reactie De Mets: "Goede start van zware maand"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
De Mets: "Goede start van zware maand"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk zag gisteren een overwinning tegen Zulte Waregem uit de handen glippen. Gertjan De Mets kon zich al bij al neerleggen bij het gelijkspel. "Met tien man krijg je het sowieso zwaar."

Cédric De Volder in Kortrijk

De Kerels leken lange tijd op weg naar de overwinning in het burenduel. In de slotfase besliste Habib Habibou echter anders over het Kortrijkzaanse lot. Bij Kortrijk was Gertjan De Mets één van de uitblinkers. De Bruggeling lag aan de basis van het eerste doelpunt met een mooie steekpass op Stijn De Smet.

"Eigenlijk hadden we op dat moment al op voorsprong moeten gestaan hebben", vult de middenvelder aan. "Sammy Bossut heeft een goede redding in huis op de strafschop van Ivan Santini, maar dat neemt niet weg dat zo'n vroeg doelpunt een ideale start zou geweest zijn."

"Scheidsrechter moet moment toch aanvoelen?"

Ook De Mets stelde zich - zoals elke Kortrijkzaan - vragen bij de rode kaart voor De Smet. "Als scheidsrechter moet je toch aanvoelen dat je op zo'n moment geen tweede gele karton moet tevoorschijn halen? Op dat moment wist ik bovendien dat het een enorm zware partij zou gaan worden."

"Ik vond ons in de tweede helft bij momenten veel te slap acteren", besluit het jeugdproduct van Club Brugge.  "Maar mijn grootste ontgoocheling gaat uit naar de late gelijkmaker. We verdienden misschien meer dan een puntje voor het geleverde werk. Al is het gelijkspel een goede start van een zware maand met veel wedstrijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties